“Man ska ha husvagn, för då blir man fri!” Så sjöng man på 80-talet i Sverige. Nu är det Porsche med taktält som gäller.

ANNONS

Olika slags campingfordon erbjuder onekligen frihet, sett till att man kan stanna och övernatta nästan varhelst man vill.

Frihet i form av att skyndsamt kunna ta sig från den ena övernattningsplatsen till den andra, det omfattar varken husbilar eller personbilar med påkopplade hus i släpvagnsformat. Den senare varianten får ju knappt ens köra fortare än en epatraktor.

Porsche plus tält är lika med frihet

Så vad ska man göra om man gillar bilkörning och vill vara fri? Köpa en Porsche och lägga till ett taktält för 50 papp! Då kan man njuta av både frihet och körglädje på en och samma gång.

Dessutom slipper man ha med sig mer än en kompis på campingresan. På en och samma gång hade jag i varje fall inte personligen kunnat stå ut med fler än en av kollegorna som åker och campar i videon här nedan:

ANNONS
ANNONS

Detta gäller alltså oavsett vilken Porsche man köper. Trots att tältet passar såväl Macan, Cayenne, Panamera och Taycan som 911, rymmer inte tältet fler än två.

porsche taktält exteriör
Toppen av tältboxen kan fås i antingen ljus- eller mörkgrå. (Foto: Porsche)

Compact living

Med bostaden i utfällt läge, redo för övernattning, mäter golvytan 210 gånger 130 centimeter, alltså dryga 2,7 kvadratmeter. För att sätta stopp för argument baserade på hjärterum finns också en viktgräns som bestämt utesluter större sällskap.

Femtiotusen riksdaler må låta dyrt för ett tält – man kan få över tvåhundra Biltema-tält för samma peng – men det är inte så farligt för ett officiellt Porsche-tillbehör.

Har man redan pröjsat mellan sjuhundratusen och ett par miljoner för själva ställningen, på vilken tältet monteras, är ju prispåslaget dessutom att betrakta som en struntsumma.

insidan av porsches taktält
På insidan går det lilla tältet i grått. (Foto: Porsche)

Insidan går i grått och det finns öppningar åt alla möjliga håll, så att man kan beundra utsikten ifall man skulle hitta någon fin sådan inom ramarna för allemansrätten.

Alternativt kan det vara en bra ursäkt för att få visa upp sina matchande husvagnskostymer. Modeinspiration finnes i följande videoklipp:

ANNONS
ANNONS

Här kan man lägga sin beställning. Leveranserna kommer att inledas i november.

Läs även: vårt senaste husbilstest [Dagens PS]