Man är aldrig bättre än sin senaste prestation, något som polisen i Basel nyligen blev varse då de mitt under en utryckning blev inlåsta i sin Tesla Model X, rapporterar Carup. 

ANNONS

Det hela började med ett standarduppdrag i Basel då schweizisk polis bad två cyklister att stanna och den ena tog till flykten. Så långt inga konstigheter.

Desto värre blev det när polisen, som vid tillfället befann sig i sin Tesla Model X 100D, skulle ta sig ur bilen och fann att dörrarna var blockerade och omöjliga att öppna.

Inlåsta i bilen kunde polismännen inte ta upp jakten och tvingades enligt polisrapporten se den fräcke cyklisten fly längs Sandgrubenstrasse. Typiskt är bara förnamnet.

Pressade sig ut genom Teslans bakdörr

Här hade den dråpliga historien kunnat sluta, om inte cyklisten i fråga cyklat både sakta och vingligt. Polisen kunde därmed ta upp jakten på cyklisten som kort därpå rammade Teslan från sidan.

Det gjorde en redan svårforcerad passagerardörr omöjlig att öppna, varför den ena polisen fick pressa sig ut genom en springa på den ena bakdörren, medan den andra tog sig ut genom ett fönster, skriver Carup.

De båda polismännen kunde därefter gripa gärningsmannen som hade droger på sig, vilket möjligen förklarar spektaklet.

Från polisens sida låter man sig inte nedslås av händelsen, trots ett annat haveri nyligen, som även det involverade en Tesla under en utryckning. Dock meddelar man att en utbildning för alla som ska använda fordonen är på sin plats.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Tesla gav bort bil och kunduppgifter till fel kund [Dagens PS]

Läs även: Tesla återkallar över en miljon bilar [Dagens PS]