Här är Polestars nya hemliga modeller som ska slå Porsche och Tesla.
Polestar 5 blir lika rymlig och snabb som Porsche Cayenne – men betydligt billigare.
– Den är lite mer markkramande och har lite mer av en coupétyp av taklinje, säger vd Thomas Ingenlath. 

ANNONS

I måndags avslöjade Polestar att de inom kort noteras på Nasdaqbörsen genom en så kallad spac-affär. Värdet på bolaget blir cirka 170 miljoner. Det gör att Polestar måste växa i turbofart de närmaste åren för att motivera den höga värderingen. I år säljer märket 29 000 bilar, om tre år ska volymen upp till 290 000.

Polestar siktar mot stjärnorna inom elbilsvärlden, som just nu är Tesla och Porsche. Tre nya elbilar som lanseras innan 2024 är receptet som ska skapa den enorma tillväxten. För att ta marknadsandelar av Porsche och Tesla måste de nya modellerna vara bättre än de etablerade märkenas.

Nästa år lyfter Polestar på täcket till nya modellen. Foto: Polestar

Först ut blir Polestar 3, en större SUV som bygger på samma tekniska plattform som Volvo XC90. Bilen blir både snabbare och lyxigare än Volvos version. Den kommer inte att bli sjusitsig, utan Polestar satsar på ett lyxigt och komfortabelt baksäte.

– Jag har inget emot tre sätesrader i sig. Att ha två rader ger möjlighet att ge bilen den aerodynamiska taklinjen, och det ger chansen att betona utrymmet mellan första och andra raden, vilket verkligen ger den andra raden en lyxig känsla, säger vd Thomas Ingenlath till Car & Driver.

Upp till 900 hästkrafter

Polestar har redan avslöjat för blivande aktieägare att bilen blir mycket stark, cirka 600 hästkrafter, med möjlighet att öka effekten till över 900 hk. Batteripaketet kommer att kunna laddas med 800 voltsteknik.

Under 2023 kommer produktionsversionen av Polestar Precept. Det är en mycket sportig grand tourer som siktar in sig mot Porsche Taycan och Tesla Model S. Det är en bil som kommer att sälja i en mindre upplaga, men som är väldigt viktig för Polestars image, troligen kommer bilen att heta Polestar 4.

ANNONS
ANNONS
Polestar har börjat testerna av nya modellen Precept som ska utmana Tesla Model S. Foto: Polestar

Under 2024 lanseras den tredje nya modellen som blir Polestar 5. Polestars andra SUV blir en mer coupéliknande SUV som konkurrerar med Porsche Cayenne. Den kommer att vara aggressivt prissatt för att nå den bredare massan. Bilen kommer att kosta från en halv miljon kronor.

– Den här bilen är något mindre, ja, men vi kommer inte kompromissa särskilt mycket med den inre längden. Den är lite mer markkramande och har lite mer av en coupé-typ av taklinje, säger vd Thomas Ingenlath till Autocar.