När Polestar visade upp konceptbilen O₂, en helt eldriven roadster, tidigare i år fick det världen att inse sitt akuta behov av en taklös elbil. Polestar har lyssnat på fansen och lovar nu att bilen ska gå i produktion, under namnet Polestar 6.

ANNONS

Senast det kom en så här häftig konceptbil från Volvos håll hette den Concept Coupé. Det skulle komma att ta sex år och lanseringen av ett helt nytt prestandavarumärke för att den skulle bli till verklighet. Namnet var då Polestar 1.

Med konceptbilen O₂ finns bilmärket redan på plats, vilket gör att Polestar 6 kan gå i produktion redan om fyra år.

Polestar 6 framifrån
Att konceptbilen O₂ blir verklighet som modellen 6 är det bästa som hänt på Volvo-fronten sedan Concept Coupé blev Polestar 1. (Foto: Polestar)

Polestar 6: den 6-igaste modellen hittills

I linje med vad Polestar ska vara – ett elbilsmärke – kommer Polestar 6 att vara helt eldriven. Det var man inte riktigt mogna för vid lanseringen av det nya märket och paradmodellen Polestar 1.

I grunden blir mycket detsamma som vad man utlovat i den stundande modellen Polestar 5. Det innebär ett 800-voltsbatteri på dryga 100 kilowattimmar och fartresurser är fullkomligt oförenliga med namnet Volvo.

Polestar 6 kommer att kunna fås med så mycket som 884 hästkrafter och 900 newtonmeter, vilket borgar för en 0-100-tid på 3,2 sekunder och en toppfart på 250 blås.

Lanseringsutgåvan blir något speciellt

Som sagt ska bilen lanseras om fyra år, det vill säga år 2026. Först ut blir 500 numrerade exemplar av specialutgåvan Polestar 6 LA Concept Edition.

Endast om man köper en av dessa kan man få konceptbilens ljusblå kulör, ljusa skinninredning och 21-tumsfälgar. Antagligen är det själva kombinationen, och möjligtvis fälgdesignen på egen hand, som blir helt exklusiv för LA Concept Edition.

polestar 6 la concept edition fälgar
Konceptbilens fälgar kommer att sitta på 500 exemplar av Polestar 6-specialutgåvan LA Concept Edition. (Foto: Polestar)

Att Polestar 6 blir verklighet är vad som kommer att rama in märkets närvaro på The Quail under Monterey Car Week. Förhoppningsvis innebär det att kollegorna som är på plats får chansen att se konceptbilen med egna ögon.

Till dess att vi vet mer om Polestars stundande roadster, kan man roa sig med att titta på våra recensioner av märkets modeller hittills, alltså Polestar 1:

ANNONS
ANNONS

…och Polestar 2: