Dagens PS

Kia e-Niro får en räckvidd i Tesla-klass

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson
Uppdaterad: 20 nov. 2022Publicerad: 03 okt. 2018

PARIS BILSALONG. Kias eldrivna crossover e-Niro får en räckvidd på upp till 485 km. Det motsvarar Teslas och Audi e-trons räckvidd men till ett betydligt lägre pris. Det hettar till på elbilsmarknaden! 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kia e-Niro kombinerar crossoverns tuffa suv-inspirerade design och praktiska storlek med en ny helelektrisk drivlina. Resultatet är en av de mest mångsidiga elbilarna hittills med upp till 48,5 mils räckvidd på en laddning, enligt den nya gällande körcykeln, WLTP.

Europapremiären skedde i går på bilsalongen i Paris och intresset för e-Niro är redan mycket stort i Sverige. Till Sverige tas bilar in med det stora batteripaketet på 64 kWh. Ansluten till 100 kW snabbladdare laddas batteriet upp till 80 procent på 54 minuter.

e-Niro är 4 375 mm lång, 20 mm längre än vanliga Niro, och bagageutrymmet rymmer 451 liter (324/427 liter Niro PHEV/Hybrid).

Elmotorn driver på framhjulen och toppeffekten är 204 hk (150 kW) med maximala vridmomentet 395 Nm. Det ger en acceleration 0–100 km/h på snabba 7,8 sekunder.

Två utrustningsnivåer kommer att erbjudas i Sverige; Advance och Advance Plus. Kia e-Niro är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.

Standardutrustningen omfattar även komforthöjande finesser som nyckellöst system, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay™ och förberedelse för Android Auto™, samt delläderklädsel (artificiellt läder).

Advance Plus är utrustad med bland annat dödavinkelnvarnare, eljusterbara framstolar, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel och ventilerade framstolar. Till Advance Plus erbjuds även Tech-paketet som innehåller JBL® ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.

Lansering i Sverige i slutet av december och de första kundleveranserna sker i början av nästa år. priserna är ännu inte fastställda men en god gissning är runt 400.000 kr före miljöbilspremien.

 


 

ANNONS
ANNONS
Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

Håkan Nilsson
Håkan Nilsson

Håkan Nilsson (1959-2021) var en av Sveriges mest erfarna motorskribenter.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS