När Porsche uppdaterar sin Taycan och Taycan Cross Turismo är det inte bara ny teknik som står på agendan. Det är också nya fräscha färger som finns att tillgå.

ANNONS

Utöver alla teknikaliteter som är uppdaterade i Porsche Taycan och Taycan Cross Turismo, har biltillverkaren adderat hela 65 specialfärger till de 17 standardfärgerna.

Porsche
Vad sägs om denna klassiskt skrikiga Porschefärg sternrubin som nu får en renässans från det glada 90-talet i de båda Taycanmodellerna? (Foto: Porsche)

Tekniska förbättringar

Med uppdaterad teknik kan Porsche förlänga räckvidden hos de båda modellerna. Vidare hittar vi också ny integration av Android Auto i infotainmentsystemet. Plus att Remote Park Assist finns som assistanssystem vid parkering. Föraren kan stå utanför fordonet och parkera det.

Taycan
– Kontinuerlig teknisk utveckling är en del av Porsches DNA. Den senaste generationen Taycan imponerar med sömlös uppkoppling mot smartphone, vilket nu inkluderar Android Auto, säger Kevin Giek vice vd för Taycan-serien. (Foto: Porsche)
Ingen uppdatering

För Taycan 2022 kommer sportbilsmärket inte att räckviddstesta modellerna, därför kommer WLTP-räckvidden att vara den samma trots uppdateringen i hårdvaran. Främst kommer räckvidden att öka i vardagstrafiken, uppger tillverkaren. En detalj är att fyrhjulsdriften kopplas bort och bara driver på bakhjulen vid låg belastning. När föraren gasar på eller ändrar körinställning kopplas drivningen på framhjulen på blixtsnabbt.

ANNONS
ANNONS
Taycan
Det blir också förbättrade kyl- och laddningsfunktioner. Till exempel Turbo Charging Planner, som förvärmer batteriet för att optimera en effektivare snabbladdning. Spillvärmen leds om för att reglera batteriernas temperatur. (Foto: Prosche)

Läs mer: Nya Porsche 911 GTS – nu utan tak