Lexus visar upp nya SUV:en LX 600 med en av världens största grillar.
I utrustningspaketet ”Ultra Luxuary” ingår bilvärldens kanske bekvämaste baksäte. Benutrymmet är på 1,1 meter.

ANNONS

I somras visade Toyota upp sin nya stora Land Cruiser 300. Nu kommer Lexus lyxvariant av terräng-SUV:en. Den stora SUV:en är verkligen fullutrustad och tar upp konkurrensen med Range Rover och Mercedes-Maybach GLS.

Baksätet hör till bilvärldens absolut lyxigaste med ett benutrymme på 1,1 meter och fällbara säten. Foto: Lexus
Passagerarsätet kan användas som fotpall när du sträcker ut. Foto: Lexus

Baksätet i LX600 Ultra Luxuary hör till bilvärldens maffigaste. Bilen går att få med individuella stolar som kan fällas till liggläge. Benutrymmet är på över en meter och ett fotstöd kan fällas ut från framsätet. Svenska köpare som vill sträcka på benen får dock ordna importen själva, bilen ska inte lanseras i EU.

Kanske lika bra det, för i Sverige är det ju elbilar och laddhybrider som gäller. Lexus LX600 kommer med en dubbelturbomatad V6:a med 415 hästkrafter och 650 Nm. Det är 27 hk mer än den tidigare V8:an. I svenska bonus-malus skulle bilen få en årsskatt på omkring 25 000 kronor.

Lexus LX 600 har en sexcylindrig motor med dubbelturbo. Foto: Lexus

Den som hellre kör bilen själv kan välja F Sport. Då kommer bilen med ett vanligt simpelt baksäte. Exteriören är lite sportigare med smidda hjul på 22 tum och ett styvare chassi. Dessutom är den elektroniska servostyrningen i F Sport utformad för att vara mer direkt.

ANNONS
ANNONS

Grillen på LX600 är sannolikt bilvärldens största och förpassar BMW X7 till andraplatsen. Så mycket större kan den inte bli då den täcker hela fronten på bilen.

Förarmiljön är ganska traditionell. Men det här är en bil som ska upplevas från baksätet. Foto: Lexus
Framkomligheten är i toppklass, trots bilens lyxiga egenskaper. Foto: Lexus