Mercedes-Benz var tidigt ute med sin första eldrivna lastbil eActros och har redan nu satt sin andra eldrivna modell i produktion. Modellen går under namnet eEconic och riktar sig mot uppdrag där många stopp hör till vardagen.

ANNONS

Lungt och tyst i städerna

Vilka är då fördelarna med eEconic jämte vanliga Econic med förbränningsmotor? Jo, hör man till dem som arbetar i stadskärnor kan man med eEconic köra bullerfritt och därmed utöka arbetstimmarna. 

Vidare slipper man avgaser helt och hållet vilket förbättrar arbetsförhållandena. 

Foto: Mercedes-Benz

Givetvis gynnar det här även stadsbor som slipper vakna till en symfoni bestående av enorma dieselmotorer och lukten av dinosauriejuice.

Företag som sysslar med renhållning uppskattar Econic tack vare ett lågt insteg, obehindrad sikt och´möjligheten att lätt ta sig ur via passagerardörren.

eEconic erbjuder alla de goda förmågorna som Econic har då de i grund och botten är samma sak.

Foto: Mercedes-Benz

Hur långt kommer man?

eEconic elektriska räckvidd beräknas till 30 mil vilket sjunker till 15 om man har eldrivna sopaggregat som får ström från lastbilen. Det ska enligt Mercedes-Benz täcka de allra flesta sträckor som körs genom städerna. 

ANNONS
ANNONS

Drivlinan hämtar man direkt från eActros vilket innebär en batterikapacitet på 336 kWh och två elmotorer på bakaxeln som bjuder på 536 hästkrafter.

eEconic rullar ut på svenska vägar redan nu i höst.