Dagens PS

Nevs affär avblåst efter storbråk: "Kallade mig antisemit"

Nevs
Nevs konceptbil Emily GT. (Foto: Magnus Fröderberg)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 24 maj 2024Publicerad: 24 maj 2024

Det blir ingen affär mellan Nevs och EV Electra, avslöjar Ttela. Nevs hänvisar till att köparen inte följt avtalet – men EV Electras ägare menar att det är han som avbrutit affären.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nevs dröm om att bygga elbilar i Saabs gamla fabriker i Trollhättan kommer inte att bli av tillsammans med den kanadensisk-libanesiska affärsmannen Jihad Mohammad och hans bolag EV Electra.

Affären som skulle ta Nevs elbil Emily GT till marknaden är nu avblåst, skriver Ttela. Men vem som avbrutit affären råder det delade meningar om.

Enligt Nevs avbryter de affären då köparen inte har fullföljt alla delar av villkoren i avtalet och kallar det “ett tappat halvår”.

“Att tappa tid är aldrig önskvärt, men att tappa Saab-arvet hade varit värre. Vi är några som jobbar hårt för att inte låta drömmen gå förlorad”, säger Nevs vd Nina Selander till Ttela.

Judar beskrevs som råttor

EV Electra har en annan bild.

“Jag blåste av affären”, skriver han i ett meddelande till SVT Nyheter Väst som följer upp med att fråga varför.

“För att kommunalrådet Peter Ericsson (M) kallade mig antisemit. Vi kommer hålla en presskonferens nästa vecka”, skriver han.

ANNONS

Bakgrunden till det är att lokaltidningen Ttela i veckan avslöjade att Jihad Mohammad delat inlägg på sociala medier där judar beskrivs som råttor och att media styrs av en judisk elit.

“Det rör sig om grov antisemitism”, sa Jonathan Leman, researcher på stiftelsen Expo, till Ttela.

ANNONS

Senaste nytt

Slår tillbaka mot antisemitism-anklagelser

Kommunalrådet ombads kommentera saken i Ttela och kallade det “bedrövligt”. I vilket forum kommunalrådet ska ha kallat Jihad Mohammad för antisemit framgår inte.

Jihad Mohammad menar dock att anklagelserna om antisemitism är felaktiga. Han inte har något emot judar, men är kritisk mot staten Israel, säger han. Han är palestiner, som också är ett semitiskt folk, och kan därför inte sägas vara antisemit, anser han.

“Hur skulle jag kunna vara anti mig själv?”, säger han till SVT.

Läs även: Så bra är NEVS Emily GT att köra (Dagens PS)

Läs även: Källa om Nevs-affär: Slänger pengarna i sjön (Dagens PS)

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS