Dagens PS

Mysteriet: Stjärnan dumpar hela sin Ferrarisamling

Maths Nilsson
Maths Nilsson
Uppdaterad: 22 feb. 2021Publicerad: 22 feb. 2021

F1-föraren Sebastian Vettel lämnar Ferrari – och säljer nu sin samling av sportbilar från Maranello. Varför han dumpar de unika bilarna är ett mysterium. Enligt spekulationer är det nya arbetsgivaren Aston Martin som tvingat honom – eller vrede mot Ferrari som ligger bakom. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Han behöver knappast pengarna – så därför mottogs beskedet om att Sebastian Vettel säljer åtta av sina mest spektakulära sportbilar med stor förvåning. Inte mindre än fem mycket värdefulla Ferraribilar säljs ut. Dessutom åker två Mercedes och en BMW ut från Vettels garage.

Många trodde först att försäljningen från den fyrfaldiga F1-världsmästaren var ett skämt, men när det bekräftades började spekulationerna. En teori är att nya arbetsgivaren Aston Martin tvingar honom att enbart köra brittiska sportbilar i framtiden. Men det dementeras av Aston Martin.

Andra talar om att vreden mot tidigare arbetsgivaren Ferrari är så stor att Vettel aldrig mer vill sitta i en sportbil med en stegrande häst. Vettel har också märkt ut sig som en klimatkämpe som ogillar gatbilar med hög bränsleförbrukning. Den verkliga orsaken är än så länge ett mysterium – men oavsett vad anledningen är är så handlar det om åtta väldigt läckra och unika bilar som nu bjuds ut via lyxbilsförsäljaren Tom Hartley Jr.

Ferrari Enzo är endast tillverkad i 349 exemplar. Foto: Tom Hartley Jr

Ferrari Enzo 2004
Ferrari Enzo tilverkades endast i 349 exemplar och har en V12-motor på 660 hk. Vettels exemplar köptes begagnat och har bara gått 179 mil.

Sebastian Vettel vill inte längre ingå i klubben med Zlatan och Per Gessle oh äga en Ferrari LaFerrari. Foto: Tom Hartley Jr

Ferrari La Ferrari 2016
Bland de som äger en Ferrari La Ferrari finns Zlatan och Per Gessle. Hybridsportbilen var snabbast i världen när den lanserades. Vettels bill har bara gått 49 mil och är redan såld.

Ferrari F50 är en av de mest åtråvärda moderna modellerna bland samlare. Foto: Tom Hartley Jr

ANNONS

Ferrari F50 1996
Sebastian Vettel köpte sin F50 från Danmark 2015. Den har gått 694 mil och såldes nästan omedelbart när den lades ut till försäljning.

Ferrari F12. Foto: Tom Hartley Jr

Ferrari F12 TDF 2016
Vettel köpte sin Ferrari F12 ny och gav den en rad unika detaljer, bland annat är sätena broderade me hans namn. Bilen har endast gått 189 mil och kostar över 8 miljoner kronor.

En ganska vanlig Ferrari 458 – förutom att Vettel har ägt den. Foto: Tom Hartley Jr

Ferrari 458 Speciale 2015
Ferrari 458 är en väldigt vanlig Ferrari, men det ovanliga med bilen är att Vettel köpte den ny och har ägt den i sex år. Den har bland annat kolfiberstolar med broderade logotyper. För fyra miljoner kronor kan den bli din.

Foto: Tom Hartley Jr

Mercedes SL65 AMG Black Series 2009
Den här bilen fick Sebastian Vettel som ett pris efter att ha. vunnit Abu Dhabi Grand Prix 2009. SL65 Black Series har bara tillverkats i 350 exemplar, prislappen är drygt tre miljoner kr.

Vettel fick sin SLS som pris efter en F1-seger. Foto: Tom Hartley Jr

ANNONS

Mercedes SLS 2010
Vettel har haft sin Mercedes SLS sedan den var ny 2010. Hans personliga exemplar har mattgrå speciallack, keramiska bromsar, nappaläder och extra kolfiber. Köparen får lägga upp två miljoner kronor.

Vettel importerade sitt exemplar av BMW Z8 från USA. Foto: Tom Hartley Jr

BMW Z8 2002
Trots att bilen bara hade gått drygt 2000 mil när Vettel köpte den skickade han den på renovering till BMW Classic. I dag är den i toppskick och efterfrågan på den ovanliga och vackra Z8 blir allt större. Vettel begär två miljoner kronor för sitt exemplar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS