Apples planer har nått vägs ände och nu gör IT-jätten en u-sväng.

ANNONS

Få saker har fått entusiaster och investerare att dregla så mycket som idéen om en egentillverkad bil från Apple. Nu var det länge sedan it-jätten revolutionerade en marknad och tanken på en självkörande premiumbil från de senaste årens hetaste varumärke har fått ryktena att florera.

Men nu verkar det som att Apple fått punka på planerna, skriver SvD Näringsliv och hänvisar till uppgifter i New York Times. Efter att så sent som i år fått tillstånd att testa självkörande bilar i Kalifornien tycks vd:n Tim Cook nu gjort en u-sväng. I stället för att satsa på en egentillverkad bil ska it-jätten i stället utveckla självkörningstekniken åt andra biltillverkare, framgår det i artikeln.

Apple ska dock inte helt ha tagit död på drömmen om ett äppelstämplat fordon. Enligt uppgifter ska tekniken snart testas i självkörande bussar som ska ta köra anställda till och från det nya jättekontoret Apple Park, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt NY Times källor är bakgrunden till Apples nedlagda planer en rad bakslag i utvecklingen.

ANNONS
ANNONS

”Det berodde bland annat på att projektet blev så omfattande när Apples ledning ville förändra det mesta av bilkörandet och hur en bil byggs upp”, skriver SvD.