Den tyska tidningen Auto Motor und Sport hyllar nya Mercedes EQS som ”världens bästa elbil” efter att ha gjort det första testet av den.

ANNONS

Mercedes EQS lanserades i början av sommaren och nu har den tyska tidningen Auto Motor und Sport gjort det första testet av bilen. Framför allt är den tyske testaren Alexander Bloch imponerad av räckvidden och komforten, enligt sajten Carup.se.

Datorn i den Mercedes EQS 450+ han testar planerar rutten med rekommendationer på laddstopp på ett betydligt mer effektivt sätt än konkurrenterna, undantaget Tesla, menar den tyske testaren.

Mercedes EQS
Bilen är knäpptyst på motorvägen. (Foto: Mercedes)

 

München-Berlin utan att ladda

Räckvidden i bilen är fantastiskt bra är bedömningen, han tar sig de 63 milen mellan München och Berlin på autobahn i en hastighet på 130 kilometer i timmen utan att behöva ladda. Det är fortfarande flera mil kvar i batteriet när han når destinationen. Batteriet är på 245 kW. Modellen EQS 580 4MATIC har ett batteri på 385 kW.

Det är också den mest bekväma elbil som Auto Motor und Sport har testat, bilen är helt knäpptyst i motorvägsfart, vilket enligt tidningen beror på det låga luftmotståndet med en dragkoefficient på 0,20.

Lägre prestanda än Tesla

Bilens prestanda är däremot betydligt lägre än till exempel konkurrenten Tesla – accelerationen 0–100 km/h tar 6,2 sekunder och toppfarten är 210 km/h. Trots det utropar Auto Motor und Sport i rubriken att Mercedes EQS är ”Den bästa elbilen i världen!”

ANNONS
ANNONS

”Ingenjörerna har gett allt för att göra bilen så bekväm, ekonomisk, effektiv och modern som möjligt”, sammanfattar Auto Motor und Sport. 

Mercedes EQS
(Foto: Mercedes)


Läs mer:
Nya Mercedes EQS räckvidd utlovas vara 77 mil