Mercedes har presenterat en ny version av sin E-klass cabriolet som får ett ansiktslyft – presentationen av modellen kallas just Facelift. 

Skillnaderna mot 2018 då Dagens PS testade senaste versionen av Mercedes E-klass cabriolet och kallade den för ”överlägsen” ligger främst i en uppdatering i teknologi och stil. Den har fått en ny frontgrill och nya strålkastare, men de eleganta proportionerna har inte förändrats.

Den har fortsatt ett mjuktak i tyg som sköts elektroniskt och går att fälla upp eller ner på 20 sekunder i låga hastigheter. Det är en bil som passar sig bättre att cruisa runt i än att åka på race – 0-100 går på drygt 6,6 sekunder för E300-modellen med en 2.0 liters fyracylinders bensinmotor med en elektrisk startmotor.

Audi A5 Cabriolet Audi A5 Cabriolet

De tekniska detaljerna är bäst i klassen, enligt Autocar. Sajten har dock lite problem med det begränsade benutrymmet i baksätet, och att bagageutrymmet begränsas till 310 liter när taket är nere (380 när det är uppe).

Den modell som går att beställa i onlineshoppen på Mercedes svenska hemsida är Mercedes E 200 4MATIC Cabriolet som kostar 645 470 kronor, men det finns en rad andra varianter utöver det för den som vill specialbeställa.

Audi A5 Cabriolet Audi A5 Cabriolet

ANNONS
ANNONS

Den nya versionen är en mildhybrid med en eldriven startmotor som sänker bränsleförbrukningen till 8,5 liter per 100 kilometer. Vid blandad körning har bilen ett CO2-utsläpp på 194 gram per kilometer.

Läs mer: Mercedestoppen i försvarstal om laddhybrider