Dagens PS

Medarbetare till Ghosn dömd till miljon-böter

Carlos Ghosn
Greg Kelly döms för att ha hjälpt Carlos Ghosn att gömma sina tillgångar. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 03 mars 2022Publicerad: 03 mars 2022

En japansk domstol dömde under torsdagen den tidigare Nissan-chefen Greg Kelly för att ha hjälpt affärsmannen Carlos Ghosn att gömma undan tillgångar. Kelly får betala 200 miljoner yen i böter, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Domstolen anser att amerikanen Greg Kelly är medskyldig till att den numera efterlyste Carlos Ghosn kunde gömma undan pengar från beskattning.

Ghosn är tidigare vd för Nissan och Renault och tidigare ordförande i flera bolag i bilbranschen, samt en hyllad affärsprofil under 00-talet.

Han gjorde sig då känd för hårda åtstramningpaket i krisande företag.

2018 greps han dock i Japan och anklagades för att ha underrapporterat sina inkomster och för att ha använt företagets tillgångar i strid med lagen. Greg Kelly har stått åtalad för att ha hjälpt den tidigare vd:n med detta.

Efter att vd:n hade dömts till fängelse 2019 lyckades han fly från Japan under en tillfällig permission och ta sig till Libanon i en låda för musikinstrument.

“Oskyldig till att ha hjälpt Ghosn”

Greg Kelly greps ungefär samtidigt som Ghosn och straffet mot honom uppfattas som en typ av proxybestraffning.

Kelly säger till Bloomberg i ett uttalande at than är “chockad” över domen.

”Jag agerade i Nissans intresse och deltog inte i några brottsliga aktiviteter”, säger han till Bloomberg.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS