Lyxbilsmärket Bentley ska förvandlas till en renodlad elbil.
Förebilden är konceptbilen EXP 100 GT och första bilen kommer 2025. 
Nu flyttas märket från Porsche till Audi.

ANNONS

Köpare av lyxbilar tycks vilja ha mer miljövänligare bilar i stället för stora V8:or och V12:or. Nu meddelar Bentley att de ska förvandlas till en renodlad elbil på några års sikt.

Bentley EXP 100
Interiören är lyxigt futuristisk.

Trots att märket faktiskt ökat sin försäljning i år ska större delen av modellutbudet flyttas över till Volkswagen-koncernens nya Landjet-plattform för elbilar. Plattformen utvecklas av Audi och kommer att användas för nya lyxiga elbilar från Audi, Porsche och Bentley.

Bentleys första elbil tros komma 2025 och kommer att bygga på många av idéerna som visades upp i konceptbilen EXP 100 GT. Bilen är en grand tourer med en räckvidd på 70 mil. Prestanda ska vara 0-100 km/h på 2,5 sekunder och en toppfart på 300 km/h. 

För att Bentleys visioner ska bli verklighet kommer märket att flyttas inom Volkswagen-koncernen. I dag lyder Bentley under Porsche, men från och med nästa år är det Audis regim som gäller.

– Vi kommer att ha mycket mer synergier med Audi om fem till tio år än med Porsche eftersom Porsche är sportigare och vi är mer på lyxsidan än prestandasidan, säger Bentleys vd Adrian Hallmark i ett uttalande.

Bentley EXP 100 GT korades tidigare i år till Årets vackraste konceptbil.

ANNONS
ANNONS