Geely Group Motorsport som bland annat ansvarar för Lynk & Co:s tävlingsbilar presenterade nyligen en uppdaterad version av modellen 03. Med tillägget TCR i namnet förvandlas modellen till en riktig banräcer.

ANNONS

Lanseringen av den uppdaterade modellen sammanfaller dessutom med femårsjubileumet av märkets framgångsrika TCR-kundracingprogram.

"Lynk

TCR som i Touring Car Racing

TCR-programmet har hittills resulterat i flera framgångar över hela världen.

Totalt kan man stoltsera med fem världstitlar, fem Asien-titlar, två Sydamerika-titlar och flera segrar i olika lopp i Skandinavien.

Inför nylanseringen har bilen fått en omarbetad design av både fram- och bakände.

Bilen har även anpassats för det nya reglementet som kommer att träda i kraft under 2024 och som bland annat kommer inkludera en hybriddrivlina. 

ANNONS
ANNONS

Nya säkerhetskrav

Sedan den tidigare utgåvan av modellen har FIA omarbetat säkerhetskraven vilket gör att en ny krockstruktur och bur har behövt implementeras.

Det mest uppseendeväckande är dock den evakueringslucka som finns på taket över förarplatsen. 

Som tidigare nämnts kommer en hybriddrivlina att introduceras inför säsongen 2024 men för den innevarande årsmodellen kommer man dock att behålla den tidigare drivlinan i enlighet med TCR-reglementet. 

"Lynk

Drivlinan

Det innebär att modellen inledningsvis kommer att bestyckas med en tvåliters fyrcylindrig turboladdad motor med 340 hästkrafter och 420 newtonmeter.

Vad hybriddrivlinan kommer att leverera för effektsiffror får vi återkomma till framöver. 

Bilen är framhjulsdriven och utrustad med en sexväxlad sekventiell växellåda. Totalvikten är 1265 kilo inklusive förare.

ANNONS
ANNONS

Cyan Racing

De första bilarna i den nya generationen Lynk & Co 03 TCR kommer att levereras till Cyan Racing som deltar med fyra bilar i TCR World Tour-programmet.

Starten sker i Portimao, Portugal under slutet av april.

För de som är intresserade av att börja tävla i TCR med en Lynk & Co-bil finns de till salu för den nätta summan 148 000 euro.

Läs även: Provkörning av Cupra e-Racer [Dagens PS]

Läs även: Provkörning av Cupra UrbanRebel Racing Concept [Dagens PS]