Eleanor Mustang har blivit en av världens mest eftertraktade filmbilar.
Nu säljs ikoniska hjältebilen som Nicolas Cage körde i ”Gone in 60 seconds”.
Prislappen på den äkta filmbilen, som har lustgas i bagaget och ”Go Baby Go-knapp”, tros bli över 10 miljoner kronor.

Filmen ”Gone in 60 seconds” med Eleanor, Nicolas Cage och Angelina Jolie blev en riktig biosuccé i början av 2000-talet. Nicolas Cage spelar pensionerade biltjuven Randall ”Memphis” Raines som tvingas stjäla ett antal ovanliga lyx- och sportbilar för att hjälpa sin lillebror. Den allra ovanligaste bilen är ”enhörningen”  – ”Eleanor Mustang”.

Filmbilen ”Eleanor Mustang” har blivit något av en ikon. Även nytillverkade replikor säljs för miljonbelopp. Men nu handlar det om en äkta filmbil som har dykt upp i Tyskland. Designen är skapad av bilbyggarlegendaren Chip Foose och bilen byggdes till filmen av Cinema Vehicle Services som förser Hollywood med filmbilar.

Eleanor Mustang har en V8-motor på 400 hk – och en speciell Go-baby-Go-knapp. Bild: Chrome Cars

Grunden till Eleanor är en Ford Mustang från 1967. Bilen har GT500-inspirerad omgörning och specialhjul, extra lampor och lackering i Pepper Grey Metallic. Interiören är också speciell med träratt, aluminiumpedaler och en speciell växellåda med en explosiv ”Go Baby Go”-knapp. När knappen trycks in aktiveras ett lustgassystem som ger ytterligare 125 hästkrafter.

Redan innan knappen aktiverats finns det pulver under locket. Under den gråa huven sitter en 5,8-liters V8 på 400 hk med aluminiumtoppar, Edelbrock-insug och trimkam. Avgaserna blir nästan till musik när de släpps ut genom en Magnaflow-ljuddämpare.

ANNONS
ANNONS
Legendariska bilbyggaren Chip Foose ligger bakom Eleanor Mustang. Bild: Chrome Cars

De äkta Eleanor-bilarna byggdes i 11 exemplar och i dag finns det bara tre bilar kvar av de som användes i filmen. De andra bilarna demolerades i biljaktsscenerna. Det handlar om bil nummer sju i den lilla serien som nu dykt upp till försäljning hos Chrome Cars i Tyskland.

De har ägt bilen sedan 2017, men berättar inte varför de säljer den just nu, men ett uppskattat pris på 10 miljoner kronor kan vara ett skäl gott nog. Värdet har gått upp kraftigt de senaste åren, och bilen kan bli en fin investering för den som köper den.

Men till rekordet för film-Mustanger är det långt. Förra året såldes Bullitts Mustang för 35,5 miljoner kronor på auktion, trots att bilen var i risigt skick.

”Enhörningen” har Edelbrook-ljuddämpare som leder ut avgaserna från V8:an på bilens sida. Bild: Chrome Cars