Dagens PS

Miljöbilen som du tankar rekordsnabbt

Hyundai NEXO är en uppdaterad version av Hyundai Fuel Cell och har påpassligt även teknik för autonom körning. (Foto: TT)
Hyundai NEXO är en uppdaterad version av Hyundai Fuel Cell och har påpassligt även teknik för autonom körning. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 23 aug. 2016Publicerad: 23 aug. 2016
På full tank tar du dig 75 utsläppsfria mil – tack vare ny bränslecellsteknik.

Hyundai lanserar nästa generations miljöbilar, som nu gasar i Sverige.

Den senaste versionen tar bara fem minuter att tanka och på full tank färdas du alltså 750 kilometer (75 mil) – helt utsläppsfritt.

Fordonet är ett ny typ av elbil som drivs av vätgas.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hyundai NEXO, som den heter, beskrivs som ett perfekt val för den som inte är beredd att gå över fullt ut till en elektrifierad bil.

Bränslecellerna i NEXO omvandlar vätgas till el genom en kemisk process. Det gör att ingen förbränning sker. Värme och vatten är de enda biprodukterna och den luft som passerar genom bilens system renas från partiklar, vilket kan minska fint damm med 99 procent och därmed förbättrar luftkvaliteten.

Hyundai NEXO är en uppdaterad version av Hyundai Fuel Cell och har påpassligt även teknik för autonom körning.

“Bränslecellsbilar är ett viktigt steg mot målet av ett samhälle med nollutsläpp. Hyundai har från början drivit på utvecklingen av bränslecellsbilar. Det är verkligen enkelt att göra ett bättre val, när alla val är bättre för framtiden”, säger Roland Bägén, marknadschef Hyundai Sverige.

Hyundais mål är att introducera 18 nya miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025. Företaget var det första bilmärket i världen att serietillverka bränslecellsbilar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS