De svenska nyregistreringarna av personbilar sjönk med 5 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol. Hittills i år har personbilsregistreringarna minskat med 16,8 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS

”Trots att registreringarna minskade så visar detta på en fortsatt återhämtning i förhållande till det mycket svaga andra kvartalet, då registreringarna minskade med 37 procent jämfört med samma period förra året. Desto större ökning är det för laddbara bilar”, säger Mattias Bergman, vd på Bil Sweden.

Hittills i år har 66 730 laddbara bilar registrerats, en ökning med 113 procent. Av alla personbilar i trafik är nu tre procent laddbara, varav en procent elbilar och två procent laddhybrider. I oktober stod laddbara bilar för 36 procent av personbilsregistreringarna.

Fortsatt tufft för lätta lastbilar

”För lätta lastbilar går det fortsatt trögt. Registreringarna minskade med 11,1 procent i oktober jämfört med samma månad förra året, och har hittills i år minskat med 38,2 procent. Under perioden januari till september har nyregistreringarna av lätta lastbilar i Sverige minskat mest i hela EU. Förklaringen till kräftgången för lätta lastbilar förklaras inte enbart av Coronakrisen, utan även av att Bonus-malussystemet slår hårt mot lätta lastbilar”, säger Mattias Bergman.

Nyregistreringarna av tunga lastbilar över 16 ton minskade med 17,1 procent i oktober. Hittills i år är det en nedgång på 27,1 procent.

ANNONS
ANNONS

Nyregistreringarna av bussar ökade med 44,2 procent under månaden och utvecklingen hittills i år är en nedgång med 3,6 procent.