Svenska hyperbilstillverkaren Koenigsegg planerar att släppa en elbil.
Bilen kan komma inom fyra år och få 2000 hästkrafter.
– Vill man ha 3 000 hästkrafter är det inget problem, men det är ju lite löjligt, det behöver man inte. Men uppemot 2 000 är väl bra, säger Christian von Koenigsegg i en intervju med Auto Motor och Sport.

ANNONS

För första gången bekräftar nu Koenigsegg att de planerar att släppa en elbil. Hittills har de hållit fast vid bilar med förbränningsmotor och hybridteknik för att hålla nere vikten och för att köparna gillar motorljud.

Koenigseggs nya växelriktare David möjliggör trots sin litenhet höga effekter från elmotorer. Foto: Koenigsegg

Grundaren och vd:n Christian von Koenigsegg bekräftar nu för Auto Motor och Sport att det kommer en elektrisk bil inom fyra år. Men företaget ska också fortsätta sälja bilar med förbränningsmotor.

Vill du läsa det senaste inom motor? Klicka här för att ta del av vår konstnadsfria nyhetstjänst!

”Kunderna får välja”

– Vi kommer att göra rena elbilar, och kunderna kommer att få välja om man vill köpa en elbil, en hybrid eller rena förbränningsmotorbilar – om vi får göra det för lagstiftarna eftersom det är låg volym, förnyelsebara bränslen och väldigt rena avgaser säger von Koenigsegg till tidningen.

Koenigseggs kommande elbil ska väga högst 1500 kilo och ha en räckvidd på över 30 mil i motorvägsfart. Effekten blir omkring 2000 hästkrafter och bilen får teknologi på Formel 1-nivå.

ANNONS
ANNONS

”State of the art aerospace grade”

– Battericellerna blir dyra eftersom de är extrema och inverterarna och elmotorerna blir state of the art aerospace grade. Det här blir inte vad du hittar i en Tesla, Toyota eller Audi, utan ligger på militär rymdteknologinivå eller Formel 1-nivå, säger Christian von Koenigsegg till Auto Motor & Sport.