Den är av årsmodell 1970 och tillhörde första generationen av Ford Bronco – nu auktionerar Formel 1-världsmästaren Jenson Button ut klenoden i uppdaterat skick.

ANNONS

Enligt Robb Report – som berättar om det exceptionella tillfället för kräsna bilsamlare att slå till på en raritet – är det en ”minutiöst restaurerad Ford Bronco från 1970” som nu går under klubban.

Ford Bronco Jenson Button
Formel 1-världsmästaren Jenson Button auktionerar ut sin unika Ford Bronco av årsmodell 1970 – går den att motstå? (Foto: Collecting Cars)

Att det är Jenson Button, världsmästare i Formel 1 år 2009, gör så att säga inte saken sämre.

Den brittiska racerföraren, redan smått legendarisk, har behandlat sin Ford Bronco med krämfärgad läderklädsel och träratt i förarhytten, som sitt eget barn.

Första generationen Ford Bronco

Den klassiska terrängbilen tillhörde första generationen Ford Bronco och Jenson Button har lagt ner mycket möda och stort besvär på att få bilen i toppskick – och pengar förstås.

Ford Bronco Jenson Button
I förarhytten är sätena i läder krämfärgade. Ratten är av trä. (Foto: Collecting Cars)

Enligt auktionshuset Collecting Cars – som auktionerar ut bilen – har Button spenderat runt 20 000 dollar, nära på 200 000 kronor, på att få den klassiska 4X4-modellen att bli så iögonfallande som den i dag är. Den har fått en rad ”mekaniska och kosmetiska uppgraderingar”, skriver Robb Report och berättar att exempelvis sidorutorna lyfts bort och att en uppsättning KC-körlampor (KC Hilites – ikoniskt varumärke inom framför allt racersporten med smileys på sina extraljus sedan 1970) monterats intill strålkastarna.

Ford Bronco Jenson Button
(Foto: Collecting Cars)

Bilen är mörkblå i färgen och har röda linjer i den främre grillen.

Maffiga terrängdäck på 35-tum, en 4,9-liters block Bronco V8-motor och en treväxlad automatlåda, det är sådant där som får vilken bilnörd som helst att slicka sig om munnen.

ANNONS
ANNONS

300 hästar ruvar under motorhuven

Det går enligt auktionshuset att krama ur 300 hästkrafter ur motorn på just denna unika skapelse, som kanske kan beskrivas lite grann som en ursprungs-suv.

(Foto: Collecting Cars)

En standard Ford Bronco på den tiden när det begav sig, 1970 alltså, hade i en jämförelse en 2,8-liters V8-motor på 220 hästar.

Men Jenson Button har inte prutat på extra allt-detaljerna när han pimpat sin Bronco, som även uppges ha Fitech-bränsleinsprutning och ett Edelbrock-filter samt ett MSD-tändkit/system med en tryckknappsstart.

(Foto: Collecting Cars)

Där till har fjädringen höjts och mycket annat.

Du kan fortfarande skynda fynda

Button har haft den häftiga terrängbilen i sin ägo i fyra år. Den har bara gått 270 miles, lite drygt 43 mil i svenska mått mätt.

Prislappen?

ANNONS
ANNONS

Oklart vad den landar på men det senaste budet i skrivande stund är 40,250 dollar, knappt 360 000 kronor.

Auktionen stänger 20 januari.

Läs mer om auktionen och bilen på auktionshuset Collecting Cars.

Läs även: De gör sexhjulig monstertruck av Ford Bronco [Dagens PS]