Nu har du möjligheten att sitta i samma skinnsäte och äga samma bil som mega-skådisen Paul Newman en gång ägde. 

ANNONS

Den Oscar-belönade skådespelaren Paul Newman, hade vid sidan av sitt skådespeleri och racing-intresse, en märklig faiblesse för Volvo-kombis, som han gärna ägde och använde.

Paul Newman
Kanske är det som Butch Cassidy vi bäst minns Paul Newman. Eller från någon av de många andra filmerna han gjorde strålande prestationer i. (Foto: Arkiv)

Nu är en av Newmans senare bilar till salu på amerikanska bring-a-trailer.com. Bilen är en Volvo 740 Turbo kombi, som exteriört ser helt ofarlig ut.

Men Newman byggde om den till en sleeper.

Paul Newman
Lite lägre och med amerikanska lampor fram. Man kan ana att detta inte är en helt vanlig Volvo… (Foto: Bring-a-trailer)

Under motorhuven ruvar inte längre någon radmotor från Hisingen. Här sitter istället en 3,8 liters V6:a på 320 hk från Buick Grand National kopplad till en fem-växlad manuell låda.

Paul Newman
Men bakifrån är det inte mycket som skvallrar om att bilen är något speciellt. (Foto: Bring-a-trailer)

Motorbytet gjordes av välrenommerade HESCO Engineering i Alabama på Newmans beställning. Maskinen är trimmad och uppgraderad så att bilen idag drar de flesta Svensson-bilar vid ett rödljus.

Paul Newman
Vem vill inte sitta i samma säte som en världskändis? (Foto: Bring-a-trailer)

Paul Newman kom att äga bilen mellan 1988-1998 och köra hela 59000 miles med den. Sedan han sålde den har ytterligare 17000 miles avverkats av senare ägare.

Paul Newman
Lyfter du på huven så hittar du allt annat än en Volvo-motor. (Foto: Bring-a-trailer)

Så – vill du sitta i samma skinnsäte som en av vår tids största skådisar, passa på innan klubban faller om två dagar. Budet just nu ligger på 25.000 dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om:

Bring-a-trailers auktion

Paul Newmans klocka såld [Dagens PS]