Nu säljs en Lamborghini Countach LP 5000 S med bara 880 mil på mätaren. Bilen kostar bara en fjärdedel av den moderna kopian som släpptes tidigare tidigare i år. Och visst är den snyggare? 

ANNONS

En av de mer uppmärksammade händelserna under bilåret 2021 var den nygamla modellen av ikoniska superbilen Lamborghini Countach. Lamborghini släppte en ny modell i 112 exemplar baserad på Aventador lagom till Countach 50-årsjubileum. Bilen har en V12:a som i kombination med elmotorer ger 802 hästkrafter. Prislappen är häpnadsväckande: 20 miljoner kronor.

En rekreation av Lamborghini Countach släpptes tidigare i år. Foto: Lamborghini
Den klassiska Countach är betydligt mer prisvärd en den moderna kopian. Foto: Pistonheads

En som inte lät sig imponeras av den nya modellen var designlegendaren Marcello Gandini som ritade den ursprungliga Lamborghini Countach. Han valde att ta avstånd från den nya modellen och underströk att han varken deltagit eller godkänt projektet.

Sågas av designern

– Jag har byggt min identitet som designer, speciellt när jag arbetar med superbilar för Lamborghini, på ett unikt koncept: varje ny modell jag skulle vara en innovation, banbrytande, något helt annat än den förra, sade Gandini.

Trots Gandinis kritik sålde de 121 exemplaren av nya Countach slut direkt. Men nu finns chansen att köpa en i princip ny Countach av den första, ursprungliga modellen. Det handlar om en Lamborghini Countach LP5000 S som nu säljs via PistonHeads i Storbritannien.

Inredningen är helt osliten efter 38 år. Foto: Pistonheads

Bilen har endast haft en ägare sedan den tillverkades 1983 och har gått 880 mil på alla år. På bilderna ser den ut att vara i exceptionellt skick och allt ser ut som nytt. Bilen har till och med kvar klistermärkena på fälgarna som fanns när den lämnade fabriken 1983.

ANNONS
ANNONS

Prislappen på 450 000 pund, 5,5 miljoner kronor framstår som rena fyndet jämfört med vad den moderna kopian kostar. V12-motorn är på 375 hästkrafter och toppfarten på 290 km/h räcker fint än i dag.

Prislappen på fem miljoner kronor framstår som ett fynd jämfört med den nya kopian som kostar över 20 miljoner. Foto: Pistonheads