I påsk öppnar Custom Motor Show där bilentusiaster från hela Norden samlas. Ett av årets dragplåster är en Packard från 1958, ett superbygge av den amerikanske bilbyggaren John D’Agostino.

ANNONS

I år blir det den 25:e gången som den amerikanske bilbyggaren John D’Agostino besöker Custom Motor Show i påsk. Han har en gedigen bil-byggarkarriär bakom sig,.

Hans första bil var en Pontiac Grand Prix som han köpte ny 1970 och byggde om efter eget huvud.

Custom Motor Show
”Rita” är John D’Agostinos bästa bygge enligt honom själv. Bilen är ursprungligen en Packard från 1958 som fått en helt ny design.
(Foto: Ron Kimball Studios)

Bygget resulterade i ett antal priser på shower och utställningar och hans karriär var nu utstakad. Sedan dess har det blivit ett stort antal bilar som fått nya veck och blivit ombyggda av Johns skickliga händer och stilsäkerhet.

Gillar Sverige

– Jag gillar Sverige skarpt och det är något speciellt med att fira påsk i Jönköping, säger John D’Agostino som nu alltså kommer över Atlanten med en bil för 25:e gången.

Den här gången har han med sig en totalt omgjord Packard från 1958 som fått namnet ”Rita” efter den mycket omtalade och omskrivna skådespelerskan Rita Hayworth.

Custom Motor Show
Förebilden för John d’Agostinis bygge är Rita Hayworth, här ur filmen Gilda. (Foto: Arkiv)

Bilen hittade han i Kalifornien 2004 och den var då helt original. Men under timmarna i verkstan har bilen förädlats till något som står ganska så långt ifrån det utseende den en gång föddes i.

Till sin hjälp har John haft mästerbyggaren Oz Welch som customiserat flera andra fordon åt honom. Bilen var lackad och klar 2016 och har vunnit mängder med utmärkelser sedan dess.

Custom Motor show
Inbjudande? I alla fall om du gillar att synas. (Foto: John d’Agostini)

– Att det tog tolv år att få den färdig berodde på att jag hade fem-sex andra byggen som fick gå emellan, säger John, som själv tycker att ”Rita” är hans bästa bygge.

Läs mer om:

Custom Motor Show

ANNONS
ANNONS

Rita Hayworth

Fem likbilar att dö för