Di berättar om de stora trafikförändringarna, som blev klara i går, torsdag, och som DagensPS.se tidigare även uppmärksammat.

ANNONS

Stockholms kollektivtrafik utvidgas med en ny tunnelbane- och spårvagnslinje. Notan för dessa investeringar går på 25 miljarder kronor och staten står för 15,9 miljarder kronor varav 7,5 miljarder kronor är tänkt att finansieras via trängselavgifter.

Sverigeförhandlingen och de politiska företrädarna för Stockholms stad och län har enligt Di träffat en överenskommelse om att trängselskatterna byggs ut och höjs.

Förändringarna träder i kraft 2020 och innebär att trängselskatt börjar tas ut redan klockan 06 i stället för 06.30 på morgnarna. Där till införs trängselskatt på vissa dagar före helgdagar – dessa dagar är i dag skattebefriade.

Utöver det kommer första veckan i juli att avgiftsbeläggas, dock inte de övriga veckorna i juli, enligt Di-artikeln där det framgår att avgiften också höjs under högtrafikmånaderna mars, april, maj, juni, september, oktober och november med 10 kronor till 45 kronor per passage.

MISSA INTE: Avskydd skatt höjs på nytt [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Taxiboss: Chockhöj trängselskatten [DagensPS.se] >