Dagens PS

Klart: Audi in i Formel 1 med Sauber som har svenska delägare

Audi Formel 1
(Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 okt. 2022Publicerad: 26 okt. 2022

Nu är det klart att den tyska biltillverkaren Audi gör återkomst i Formel 1 från och med 2026 i samarbete med Sauber.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det har spekulerats länge, och Audi avslöjade tidigare i år att de tänker bli motor- och drivlinetillverkare i Formel 1 från och med 2026, då sporten ska gå över till mer eldrift och hållbara bränslen.

Nu är ett samarbete med Sauber klart, som just nu tävlar som Alfa Romeo med Ferrari-motorer, ett samarbete som avslutas efter 2023.

“Vi känner redan till Sauber Group med dess toppmoderna anläggning och erfarna team från tidigare samarbeten och är övertygade om att vi tillsammans kommer att bilda ett starkt team”, säger Oliver Hoffmann, styrelseledamot i Audi AG med ansvar för F1-programmet enligt formula1.com.

“Audi är den bästa strategiska partnern för Sauberkoncernen. Det är tydligt att vi delar värderingar och en vision, och vi ser fram emot att nå våra gemensamma mål i ett starkt och framgångsrikt partnerskap”, säger Saubers svenske styrelseordförande Finn Rausing.

Det kan bli fler nya stall till säsongen 2026, bland annat har Porsche uttryckt intresse men där ska förhandlingar med Red Bull strandat.

Läs även:

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS