UPPDATERAD (12:19): Branden är nu under kontroll och 150 personer har evakuerats på grund av rökutvecklingen, rapporterar GP.

ANNONS

En stor brand har brutit ut på Volvo i Göteborg, rapporterar flera medier. Larmet kom in 09.35 på tisdagsmorgonen och enligt uppgifter ska branden ha starta i ett laboratorium med bilar och batterier.

”Vi är där med 30 man på plats”, säger Lars Larsson vid räddningstjänsten i Storgöteborg, till GP.

Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, berättar om kraftig rökutveckling och att branden spridits till en fristående kontorsdel.

Enligt Expressen GT ska ingen person kommit till skada men allmänheten i direkt anslutning uppmanas hålla dörrar och ventilation stängda på grund av giftig rök.

”Vi bekämpar branden intensivt och har inte branden under kontroll. Vi kan inte utesluta spridningsrisk i nuläget”, säger säger Janne Severinsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till GP.

ANNONS
ANNONS

Så sent som i februari brann det också i Volvos anläggningar i Torslanda. En trasig kabel skapade då en brand som krävde insatser från 40 brandmän och som orsakade ”stor ekonomisk skada”, enligt tidningen.