Dagens PS

Jeep Avenger visar muskler – och hybrid-drift

Jeep
Med ett kaxigt utseende och en nyskapande drivlina hoppas Jeep bryta ny mark med den senaste varianten av Avenger. (Foto: Jeep)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 26 feb. 2024Publicerad: 26 feb. 2024

Jeep har blåst upp sin lilla modell Avenger. Med fyrhjulsdrift, kaxig off-road-attityd och hybrid-drift, bryter den ny mark.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Amerikanska Jeep släppte sin Avenger först som en ren elbil i mitten av 2023. Sedan kom en påfyllning genom en helt bensindriven variant. I övrigt lika som bär, men båda två bara framhjulsdrivna.

Ett syskon till

Nu har dock Jeep släppt ett tredje syskon i familjen, rapporterar Autocar. En rejält uppkäftig modell som med skärmbreddare, höjd markfrigång och off-road-däck, ser ut att vilja tugga småbarn till frukost.

Jeep Avenger
Jämfört med sitt uppdaterade och grymt arga syskon, ser den vanliga Avengern löjligt snäll ut. (Foto: Jeep)

En konceptvariant av bilen visades redan på Paris Motor Show 2022, men först nu har det kommit livskraftiga rykten om att bilen verkligen är på väg in i produktionshallen.

Det mest intressanta med Jeep Avenger ligger dock under skalet. Här har Jeep som första tillverkare, kombinerad fyrhjulsdrift och hybrid-drift.

Blandad framdrivning

Mitten i drivpaketet är en 134 hästar stark bensinmotor, som kombinerad med en sexväxlad automatlåda och individuella elmotorer ute vid varje hjul, ska ge en helt ny fyrhjulsdriven upplevelse.

ANNONS

Jeep har inte släppt mer detaljer om bilen än så ännu, men räknar med att Jeep Avenger ska komma på marknaden inom ett år.

Läs mer:

Om den nya bilen här.

Helt nya Jeep Wagoneer (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS