Dagens PS

Hyundai Ioniq 5 – en stor bil med litet utseende

Hyundai Ionic 5
Hyundai Ioniq 5 är bilen för dig som tycker om att sitta högt och ha en imponerande utsikt. (Foto: Hyundai)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 25 maj 2021Publicerad: 25 maj 2021

Hyundai Ioniq 5 har en intressant retrodesign och lurar dina ögon att tro den är jätteliten fast den egentligen är lika stor som en Range Rover Evoque.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det här är bilen för dig som tycker om att sitta högt i bilen och ha en imponerande utsikt utan att för den skull känna dig som att du sitter i en fake SUV, det skriver Top Gear om Ioniq 5.

Skjutbar mittkonsol

Bilen är hög men ser inte sån ut och insidan är som en hamnskiftare. Bilen har en skjutbar mittkonsol som om den skjuts bakåt kan ge föraren möjlighet att kliva ut genom passagerardörren, om det skulle behövas.

Mittkonsolen kan också flyttas framåt för att ge större plats i baksätet.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5:s mittkonsol kan flyttas fram eller bak. (Foto: Hyundai)

Hjälpmedel för döda vinkeln

Ioniq 5 har ett väldigt bra döda vinkeln-hjälpmedel, varje gång du indikerar att du ska svänga till höger eller vänster visar instrumentdisplayen en kamerabild nedför bilens sida och bakåt längs med bilen.

ANNONS

Det här ger dig en bra överblick och du ser om någon är på väg att gå, cykla eller köra in i din döda vinkel när du svänger. Det här hjälpmedlet går från att vara en kul grej till något man måste ha varje dag, skriver Top Gear.

Hyundai Ioniq 5 har inga onödiga attiraljer. I stället för en kylargrill syns tunna ljusränder i fronten när bilen är på. (Foto: Hyundai)

Inga onödiga attiraljer

Elbilar har gett världens bildesigners problem, precis när stora grillar har blivit moderna behöver vi bilar som är så aerodynamiska som det bara går.

Hyundai har designat Ioniq 5 utan onödiga attiraljer som tillhör det förgångna. I stället för en kylargrill syns tunna ljusränder i fronten när bilen är på, och de tonar ut när bilen stängs av.

Anslagstavla vid förarplatsen

På instumentbrädan vid förarplatsen finns en liten anslagstavla och Ioniq 5 kommer med några små minimagneter så att du kan ha dina påminnelselappar eller ett par foton inne i din bil.

ANNONS

Läs mer: Hyundai Ioniq 5 – retrodesign med modern teknik

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS