Dagens PS

Lyxig husvagn påverkar inte räckvidd

Lightship 1 Husvagn
Jämfört med en konventionell husvagn är Lightship 1 otroligt aerodynamiskt utformad. (Foto: Lightship)
Erik Punt
Erik Punt
Uppdaterad: 14 mars 2023Publicerad: 13 mars 2023

I likhet med fler andra hypade bolag när det gäller elektrifiering har grundarna en bakgrund på Tesla. Medgrundaren till Lightship, Toby Kraus, ställer sig därmed till en exklusiv grupp bestående av bland annat svensken Peter Carlsson (Northvolt) och Peter Rawlinson (Lucid Motors). 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lightship har precis lanserat sin första produkt L1 som är en mycket exklusiv husvagn för de i behov av bibehållen räckvidd. 

Bevarad räckvidd

Företaget lovar att deras husvagn är så fyndigt konstruerad att den inte har någon påverkan på räckvidden för ett elektriskt fordon överhuvudtaget.    

Lightship 1 Husvagn

Med Lightship 1 monterad på kroken behåller Rivian R1T sin 505 kilometer långa räckvidd. (Foto: Lightship)

För att uppnå det här smått sensationella resultatet har Lightship L1 utformats för att vara tre gånger så aerodynamisk som en konventionell husvagn. 

ANNONS

Senaste nytt

Eget batteri

Det räcker dock inte till i närheten för att kompensera för det extra motståndet som en husvagn genererar och därför har ingenjörerna på företaget monterat på ett 80 kWh stort batteri. 

Enligt företaget kan till exempel en Ford F-150 Lightning Extended Range köra hela 515 kilometer på en enda laddning även när den drar den aerodynamiska husvagnen. 

ANNONS

Toby Kraus, säger att företaget använder sin expertis inom fordonsutveckling och design för att skapa en produkt som ger glädjefyllda utomhusupplevelser för alla och med Lightship vill de bidra till att fler ska få upptäcka husvagnslivet. 

Lightship satsar på innovation

Att L1 inte påverkar räckvidden hos dragfordonet är en stor fördel för husvagns-entusiaster som bytt ut den konventionella bilen till ett elektrifierat alternativ för en mer hållbar upplevelse på vägarna. 

Lightship 1 Husvagn

Lightship 1 verkar onekligen bjuda på en trevlig husvagnsupplevelse. (Foto: Lightship 1)

Lightships första produkt är onekligen något som sätter fokus på hållbarhet och innovation och bidrar till att trycka utvecklingen framåt. 

Det blir spännande att se vad Lightship kommer att presentera härnäst och hur deras produkter kan påverka andra husvagns- och husbilsproducenter. 

Läs även: Hummer EV provkörd – 4 ton och 1000 hästkrafter

Läs även: Ford F-150 Lightning höjer ribban för elbilar

ANNONS

Läs även: Rivian R1T provkörd – fullständigt dominerar 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Erik Punt
Erik Punt

Skribent på Högsta Växeln och Saab-fantast.

Erik Punt
Erik Punt

Skribent på Högsta Växeln och Saab-fantast.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS