När orkanen Ian drog in över Florida var blev kaoset enormt. Twittraren Jeremy Judkins var en av dem som blev överrumplad av översvämningen som följde, skriver sajten Clean Technica. Men det visade sig att hans Tesla kunde ta sig fram genom stora vattenmassor.

ANNONS

Jeremy Judkins är inte bosatt i de mest låglänta områdena, och hade inte räknat med att vattnet skulle nå så högt som det gjorde när orkanen Ian drog in över Florida.

Eftersom han är något av en teknikentusiast klarade han ändå elförsörjningen bra och kunde även hjälpa sina grannar. Judkins skriver på Twitter att hans solcellstak, som är kopplat till stora reservbatterier, fortsatte att producera tillräckligt med el när området fick elavbrott.

När han såg sin granne bli hämtad av militära reservstyrkor insåg han dock att läget i området kunde bli värre och bestämde sig för att evakuera. Men kön ut på motorvägen var lång, och Judkins bestämde sig för att köra genom vattnet.

Judkins gav sig ut på den översvämmade vägen där andra körde med träskbåtar för att ta sig fram. Han passerade en större mängd bilar som hade kört fast, men klarade sig igenom området med motorn på sin Tesla, delvis tack vare att han inte stannade på vägen.

Tesla klarade sig som båt

”Boating mode” kallar han det i sitt Twitterinlägg, och elbilen klarade sig alltså en kort stund som ”båt”.

ANNONS
ANNONS

I klippet, som också finns upplagt på Youtube, ser man också att elbilen tar sig fram till den betydligt torrare motorvägen.

Läs också:

Läkare opererade med hjälp av elbil [Dagens PS]