Finländaren Tuomas Katainens sprängning av en Tesla har blivit en världsnyhet.
Efter att batteriet slutat fungera bestämde han sig för att spränga bilen.
Med hjälp av 30 kilo dynamit skred han och hans vänner till verket. 

ANNONS

Sprängningen av en Tesla i Finland har uppmärksammats i över 1000 tidningar runt om i världen. Just nu har klippet fått 4,5 miljoner visningar på Youtube, trots att det är på finska. 

Vattenskada på batteriet

Tuomas Katainen från Jyväskylä i Finland köpte en Tesla Model S från 2013. Till en början var han väldigt nöjd med bilen, men det skulle komma att ändra sig. Ganska snart skulle det visa sig att bilens batteri var trasigt, någon typ av vattenskada hade inträffat.

Skulle kosta 200 000 kr

– När jag köpte Teslan så var de första 150 milen underbara. Sedan började den få felkoder så jag fick bärga den till verkstaden. Bilen stod en månad hos Teslas verkstad. De ringde och sa att det enda som gick att göra med bilen var att byta batteri. Det skulle kosta över 200 000 kronor. Jag sa att jag kommer och hämtar bilen och nu spränger jag den, berättar han på Youtube.

Tuomas och hans sprängningskunniga vänner på Bombers monterar 30 kilo dynamit på Teslan. I förarsätet placerar de en docka som ska föreställa Elon Musk.

Batteriet borttaget

Innan sprängningen noterades batteriet och elmotorerna på bilen bort, i övrigt är Teslan helt intakt. 30 kilo dynamit apterades runt om bilen. Bilen sprängs i minst 1000 bitar.
– Det är verkligen ingenting kvar, konstaterar Tuomas efter smällen.

ANNONS
ANNONS

Tilltaget att spränga Teslan har blivit så uppmärksammat att det även släppts en ”behind the scenes” där det visas upp hur allt gick till.

– Ja, jag kan säga att telefonen ringer hela tiden. Intervjuförfrågningar kommer från utlandet, säger Tuomas Katainen till Helsingin Sanomat.