Nya H1-Panther är äntligen redo för försäljning. Världens snabbaste amfibiebil (om man får tro tillverkaren) har hottats upp rejält. 

ANNONS

H1-Phanter har tagits fram av gänget bakom Watercar i Kalifornien. Efter hårt slit under många år är nu nya H1-Panther redo att säljas till allmänheten.

Watercar lanserade sina amfibiefordon redan för 25 år sedan. Efter att ha satt rekord som det snabbaste amfibiefordonet någonsin med sin modell Pyton, föddes idén om att lansera modellen för allmänheten.

Efter 14 år, 27 patent och en ordentlig berg och dalbane tur lanserades den som en snabb och rolig sportbil till sjöss.

Med Humvee som bas

H1-Panther
H1-Phanter är byggd med Humvee som bas och ska tåla det mesta på land och till sjöss (Foto: Watercar).
H1-Panther
På tjugo sekunder förvandlas terrängbilen till en snabb båt som gör 35 knop (Foto: Watercar).

Med H1-Panther har man gått ett steg längre. Den nya upphottade terrängbilen är byggd med Humvee som bas och ska tåla det mesta på land och till sjöss. Enligt uppgift ska den klara en svensk motorvägskörning utan problem och göra 35 knop till sjöss.

Watercar tar isär Humvees helt och bygger om dem från grunden. De flesta av de tunga stål- och gjutjärnsdelarna har man ersatt med nya lätta aluminiumlegeringar och komponenter i rostfritt stål. 

Humvee-kroppen är belagd med epoxi och installerad på Watercars egenutvecklade skrov. Skrovet är extremt stark och tillverkad av flygplanskvalitet 6061 aluminium. 

Byggs på beställning

H1-Panther
H1-Panther byggs på beställning och tar mer än 2000 arbetstimmar i anspråk (Foto: Watercar).
H1-Phanter
Amfibiebilen planar på 6 sekunder (Foto: Watercar).

Varje H1-Phanter byggs på beställning och tar mer än 2000 arbetstimmar i anspråk. Men det kanske det kan vara värt för att få en terrängbil att bli en snabb båt på 20 sekunder. Planar gör den på 6 sekunder.

Vad den kostar är dock än så länge höljt i dunkel.

ANNONS
ANNONS

Beställ din H1-Panther här

Läs även: Hur kunde detta hända? Eleonora E klövs på mitten [Dagens PS]

Läs även: Stockholms skärgård får snart sin första fossilfria mack [Dagens PS]