Nu hoppar det italienska lyxbilsmärket Maserati på elbilstrenden och lanserar Gran Turismo Folgore, som kommer att debutera på marknaden nästa år, skriver Robb Report. 

ANNONS
Gran Turismo
Gran Turismo Fogore ska ta Maserati in i framtiden. (Bild: Maserati Press)

100 procent elektriska lösningar

Nu tar lyxbilstillverkaren Maserati ett steg in i framtiden och blir först ut i Italien att lansera en lyxbil med 100 procent elektriska lösningar, skriver Robb Report.

Det tillkännagav Stellantis Group i en pressrelease under förra veckan. Detta som ett led i varumärkets förnyelse och strategiska plan ”Dare Forward 2030” som nyligen introducerades tillsammans med den nya 100 procent elektriska räckvidden, Folgore.

Maseratis mest kraftfulla modell

Först ut i Folgore-serien är alltså GranTurismo Folgore med planerad säljstart till 2023. Med banbrytande tekniska lösningar från Formel E, suverän prestanda och 1200 hästkrafter förväntas Gran Turismo bli företagets hittills mest kraftfulla modell och hålla samma höga standard när det kommer till elegans, komfort och säkerhet.

Så baserar sig den helelektriska strategin också på kundernas preferenser och krav, tillsammans med företagets stolta tradition i termer av design och finess.

Gran Turismo
Maserati planerar att vara helt elektriska till 2030. (Bild: Maserati Press)

Helt elektriska till 2030

Under nästa år väntar också den helt nya modellen Grecale SUV, som även den blir tillgänglig i en elektrisk version.

För att ytterligare locka konsumenter i det övre skiktet planerar Maserati att kunna erbjuda samtliga modeller som sportbilen MC20 och SUV:n Levante i elektrisk version lagom till 2025, men framförallt vara helt elektriska till 2030, skriver Robb Report.

Med en försäljningstillväxt på 41 procent och totalt 24 269 fordon levererade till kunder världen över rullar det just nu på bra för det exklusiva bilmärket.

ANNONS
ANNONS

Genom att anamma elektrifieringen kan de förhoppningsvis fortsätta att leverera sportbilar i toppklass – nu med miljöns bästa för ögonen.

Läs även: Ferrari dubbelt i topp i Formel 1- premiären [Dagens PS]