Dagens PS

SV Rover: En hypertruck som skakar om marknaden

Rover
Detta är nog den enda vinkeln som SV Rover är snygg. Annars är den bara elak, arg och lite läskig. (Foto: Scarbo Vintage)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 14 feb. 2024Publicerad: 14 feb. 2024

Med över 1000 hästkrafter under huven, el eller bensin, är monstret SV Rover berett att äntra och ta över gatan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den är faktiskt lite läskig.

Som att ha blandat ihop en busgrogg av Mad Max, Terminator, den framtida apokalypsen och sedan försökt spä ut anrättningen med en gnutta brittisk Land Rover-aristokrati.

Resultatet blir något du aldrig tidigare sett.

Alltings skapare, i alla fall gällande detta fordon, är den Kalifornien-baserade firman Scarbo Vintage, som med monstret vill presentera världens första gatulegala hypertruck.

En mycket arg variant av Land Rover
Barnen börjar gråta instinktivt när de ser bilen. Hotet om alltings undergång känns på något sätt nära. (Foto: Scarbo Vintage)

Vad en hypertruck egentligen är, går de inte in på. Men den består nog mer av en känsla än konkreta fakta.

Väcker hårda känslor

För känslor väcker den.

ANNONS

Med sin allt annat än ödmjuka uppsyn, med en kaross byggd av kolfiber och aluminium. Med feta hjul som mer sitter utanpå än under bilen och så allt samman kryddat med tillbehör som förstärker anrättningen.

Land Rover
Fjäskig är nog det minsta du kan kalla bilen för. Inget som är mjukt, piffigt och snällt. Här är det linjal och nyanser av svart som använts till inredningen. (Foto: Scarbo Vintage)

Kraften framåt går att välja. Antingen är du ett petrolhead som bara vill att den ska låta såsom den 1 100 hästar starka turbo-bestyckade bensin-V8:an kan göra, som är ett alternativ.

ANNONS

Senaste nytt

El finns också

Eller så går du på tech-varianten och låter byggaren montera ett 1 005 hästar starkt elmotorsystem i bilen med ett 75kWh-batteri som kraftförvaring.

Inget motorljud med el-alternativet, men nästan än mer skrämmande att komma farande i monstret helt tyst.

En Land Rover på anabola
Fet är väl bara förnamnet. Ska du ha den hemma vid radhuset får du garanterat frågan grannen om att bygga ut garaget. (Foto: Scarbo Vintage)

Självklart finns sedan alla off-road-finesser du kan tänka dig för att monstret ska kunna kravla sig fram i resterna av samhället när apokalypsen passerat.

ANNONS

Engelsk flirt

När sedan allt detta petats in i en kaross som bär klara designflirtar med klassiska och anrika Land Rover Defender 90, blir kulturkrocken total.

Priset?

Självklart svårt med ett listpris på en best som inte passar i några normala sammanhang. Tillverkaren signalerar dock att du inte behöver höra av dig till dem utan att ha tillgång till 10 miljoner i madrassen.

Läs mer:

Om bilen här

Polestones – Kinas svar på Land Rover (Dagens PS)

ANNONS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS