Porsche kommer med sin första virtuella bilmodell.
En enda fysisk prototyp av Porsche Vision Gran Turismo har byggts – den nya bilen finns i tv-spelet Gran Turismo.
Bilen ger viktiga ledtrådar till hur märkets framtida elsportbilar kommer att se ut.

ANNONS

Porsche släpper nu bilder på sin allra senaste modell. Den finns bara i ett fysiskt exemplar – men masstillverkas i tv-spelet Gran Turismo 7. När den nya upplagan av Gran Turismo släpps den 4 mars kommer Porsche Vision Gran Turismo vara en av bilarna i spelet.

Modellen släpps virtuellt – i spelet Gran Turismo. Foto: Porsche

Porsche Vision Gran Turismo är sportbilstillverkarens första konceptbil skapad enbart för användning i ett datorspel. Men det är inte bara på lek – Vision Gran Turismo visar vilken riktning Porsche vill ta med sina kommande elektriska sportbilar.

– Ett fordon designat enbart för den virtuella världen öppnar upp spännande möjligheter för oss som annars är hårt styrda i en vanlig designprocess för en serietillverkad bil. Att vidareutveckla vårt tydligt definierade Porsche Design DNA och utbyta med designers från andra industrier är en viktig del av vårt arbete, säger Michael Mauer, vice vd Style Porsche.

Interiören är minst sagt racingbetonad. Instrumenten är hologram på en transparent skiva. Foto: Porsche

Vision Gran Turismo har framtida versioner av välbekanta Porsche designelement. Enligt Porsche har konceptbilen märkets typiska proportioner med ett särskilt sportigt förhållande mellan höjd och bredd, extremt låg motorhuv och mycket tydliga skärmar. Lamporna och de integrerade luftintagen skapar en visuell länk till Porsche Taycans formspråk.

En prototyp har byggts för att göra bilen så realistisk som möjligt. Foto: Porsche

Interiören är riktigt racingbetonad, och i stället för en instrumentpanel finns ett hologram. Den låga sittpositionen understryker bilens extrema känsla. Kolfiber och titan i interiören ska ge en realistisk känsla. Och för första gången någonsin är det endast veganska material i en Porsche.

Baklysena knyter an till 911-modellen. Foto: Porsche

Hittills har Porsche inte släppt någon rent elektrisk sportbil. Men det lär inte dröja alltför många år innan det är verklighet. Den nya konceptbilen ger viktiga ledtrådar över hur den nya bilmodellen kommer att se ut.

ANNONS
ANNONS

Bilens prestanda har ännu inte släppts. Det blir något att se fram emot när spelet släpps i mars.

ANNONS
ANNONS