Ferraris vd Louis Camilleri lämnar hastigt och oväntat sitt jobb.
Camilleri har varit svårt sjuk i covid-19, enligt Wall Street Journal.
– Det är med stort beklagande jag och vi alla i Ferrari-familjen har fått kännedom om Louis Camilleris beslut, säger John Elkann, ordförande för Ferrari.

Under natten mot fredagen kom det överraskande beskedet att Ferraris vd Louis Camilleri lämnar sitt jobb med hänvisning till personliga skäl. Någon efterträdare är inte utsedd, utan ordföranden John Elkann tar över tillfälligt, uppger Ferrari.

Enligt Wall Street Journal kommer 65-årige Camilleris beslut efter att vd:n drabbats av hälsoproblem. De senaste veckorna ska han ha vårdats på sjukhus efter att insjuknat i covid-19. Han ska nu vara på bättringsvägen och återhämtar sig i hemmet, och det är oklart om sjukdomen är den direkta orsaken.

Camilleri är också styrelseordförande i tobaksjätten Philip Morris, ett jobb som han också avgår ifrån med omedelbar verkan.

ANNONS
ANNONS

Camilleri har varit chef för Ferrari sedan i juli 2018 då han tog över efter Sergio Marchionnes plötsliga död. Under hans ledarskap har Ferrariaktien slagit rekord på börsen och företaget har visat rekordvinster. Framgångarna på racingbanorna har dock uteblivit och den gångna säsongen har varit en stor besvikelse för det ikoniska Ferraristallet.

– Louis Camilleri ledarskap och passion har styrt Ferrari till att leverera imponerande resultat, säger John Elkann som nu tar över ledarskapet temporärt.