Ferrari ska släppa e-superbil under 2025, en helt elektrifierad modell som kommer att innehålla ”allt du drömmer”, säger Ferraris vd John Elkann.

ANNONS

Nu är det officiellt. Ferrari ska släppa sin första helt elektrifierade superbil 2025.

Vad den kommer innehålla?

”Allt du drömmer att ingenjörerna och formgivarna på Maranello kan föreställa sig för ett sådant landmärke i vår historia”, säger Ferraris vd John Elkann på ett möte för aktieägarna, skriver BBC Top Gear.

”Vår tolkning av dessa teknologier både inom motorsport och i vägbilar är ett enormt tillfälle att föra Ferraris unikhet och passion till nya generationer”, tillägger han.

Det är nästa steg i Ferraris elektrifieringsstrategi. Företaget har släppt flera bilar med hybridlösningar, som LaFerrari och SF90 Stradale men nu är planen alltså att släppa en helt elektrifierad modell.

Några fler detaljer om hur en Ferrari e-superbil skulle se ut har ännu inte släppts, enligt BBC Top Gear:

”Det finns inga ytterligare detaljer i detta tidiga skede förstås, så det är någon som gissar på vilken typ av full-EV Ferrari kommer att släppa. En bra EV, misstänker man”, skriver tidningen.

ANNONS
ANNONS

Vd:n bekräftade också på samma möte att tre nya Ferrari-modeller kommer att presenteras de kommande månaderna och att Ferrari återigen deltar i Le Mans 2023.

Läs mer: Ferrari gasade i mål med starkt resultat