Att provköra sin drömbil är inte något man glömmer inte i första taget, det gäller särskilt Tarek Salah som flög hela vägen till Frankrike från USA för att ratta en Ferrari F355.

ANNONS

Tarek Salah, som äger en återförsäljare som specialiserar sig primärt på Porsche bilar, flög från Los Angeles, Kalifornien till Marseille i Frankrike för att provköra en riktig fin F355 från 1994 som han länge hade haft span på.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarek Salah (@tarek_307)

Gick inte som planerat

På motorvägen kände Tarek doften av bensin, någon han emellertid inte ansåg vara anmärkningsvärt.

ANNONS
ANNONS

Det dröjde dock inte länge innan en förbipasserande bilist vinkade ner fordonet eftersom det hade börjat ryka. Branden var ett faktum och bilen gick tyvärr inte att rädda.

Tarek och säljaren var, ironiskt nog, på väg till en mekaniker för att kolla att det inte var några konstigheter. Tyvärr hann de inte fram innan bilen fattade eld.

Enligt Tarek var bilen väl pedantskött och i riktigt fint skick.

Det hela gick väldigt snabbt och det var tur att branden upptäcktes i tid. Se videon nedan.

Ferrari F355 har börjat öka i värde

Priserna på Ferrari F355 varierar en hel del, men för en riktig fin pjäs måste man räkna med att lägga runt en miljon svenska riksdaler. En F355 var med i James Bond-filmen GoldenEye.

ANNONS
ANNONS

Ferrari F355 tillverkades från maj 1994 till 1999 och är i grund och botten en 348 som är väldigt omgjord. Den ersattes sedermera av Ferrari 360.

Under huven ruvar en 3,5-liters V8 och man kan antingen få den med en 6-växlad manuell eller en 6-stegad automatiserad manuell F1-låda.

0-till-100 avverkas på 4,7 sekunder medan toppfarten är 295 kilometer i timmen.

Läs mer: Petersen Automotive Museum – ett måste för bilfantaster [Dagens PS]
Läs mer: Officiellt: Ferraris nya suv har en V12 [Dagens PS]