Nu har du chansen att köpa en av Elvis Presleys sista bilar.
En svensk samlare säljer Elvis Presleys Cadillac Fleetwood Brougham med 8,2 liters V8.
Elvis bil är en aningen bedagad skönhet – men har tidigare gått för 3,9 miljoner kronor.

ANNONS

Bilen köptes ny av Elvis Presley 1974 och är enligt auktionsfirman som säljer bilen en av få bilar som registrerats in privat i hans namn.

Rejäl V8-motor

Mitt under oljekrisen slog Elvis Presley till på en Cadillac Fleetwood Brougham med en V8 på mastiga 8,2 liter. En riktig monstermotor från tiden som många kallar för Cadillacs stora glansdagar. Bensinnotorna lär inte ha varit något bekymmer för Elvis.

Cadillacen har en V8 med slagvolymen 8,2 liter. Foto: Car&Cadillac

Det var den 26 september som The King skrev under köpehandlingarna hos handlaren Madison Cadillac Inc. Bilen kostade 12 512 dollar på den tiden. Elvis fortsatte att bruka bilen fram till 1976 då han donerade den till sin läkare. Bara ett år senare avled Elvis Presley.

Bilen står i Sverige, men den svenske säljaren kan hjälpa till med frakten. Foto: Car&Classic

Elvis läkare Dr. Georges Nichopoulos använde bilen ända fram till 1985 då den köptes av svensken Bruno Tillander. Sedan såldes den till Franz Heel, innan den nyligen köptes tillbaka av Tillander. Bilen finns nu i Sverige och enligt auktionshuset hjälper den svenske ägaren till med frakten till den nya ägaren.

Ratten har spruckit och vinylen har glipor, men på det stora hela är Cadillacen väldigt fin. Foto: Car&Classic

Det råder ingen tvekan om att det är en äkta Elvisbil. Köpebrevet i original med Elvis Presleys namnteckning och finns bevarad, liksom leveransbekräftelsen med Elvis namn och leveransadressen: Elvis Presley Blvd.

Sätena i toppskick

Själva bilen är aningen bedagad i sitt skick, men vem vill renovera en bil där Elvis har suttit? Bilen har aldrig någonsin renoverats, så med tanke på det är den ganska fin trots att ratten och vissa vinylpaneler är spruckna. Plyschsätena är nästan som nya efter 47 år, det är nästan som att det var i går Elvis satt i bilen.

ANNONS
ANNONS
Plyschsätena där Elvis suttit är fortfarande väldigt fina. Foto: Car&Classic

På huven finns en gudinna som kylarmaskot, något som Elvis beställde extra till sin Cadillac.

Säljs på onlineauktion

Det var länge sedan V8:an på 8,2 liter mullrade för fullt, men enligt säljaren ska den bara behöva en enklare service för att bli skönsjungande igen. Den som vill ropa in Kingens bil kan göra det på onlineauktion, budgivningen pågår under hela veckan.

Köpehandlingarna med Elvis signatur finns bevarade. Foto: Car&Classic
Elvis Cadillac har bara haft fyra ägare. Fjärde ägaren betalade 3,9 miljoner kronor för bilen och sålde den nyligen till Bruno Tillander som ägt bilen tidigare. Foto: Car&Classic