Den omtalade elbilstillverkaren Fisker Inc. leds av den passionerade VD:n Henrik Fisker och han har som mål att märket ska producera en miljon fordon årligen år 2027. För att uppnå detta rekryterar bolaget nu erfaren kompetens från BMW.

ANNONS

Biltillverkaren Fisker presenterar idag bolagets nya ”Senior Vice President” – Alpay Uguz, som kommer att rapportera direkt till VD Henrik Fisker.

Tidigare BMW-chef Alpay Uguz går till Fisker. (Foto: Fisker)

 

Ska nå en miljon bilar

Uguz främsta roll hos Fisker blir att leda den globala tillverkningen till att nå målet om en miljon tillverkade bilar årligen.

Henrik Fisker har uttryckt att han hoppas se en ännu effektivare tillverkningsprocess redan från arbetet med utformningen och designen av nya bilar.

Fisker menar även att en bättre tillverkningsprocess i slutändan leder till kortare leveranstider och ett billigare pris för kunden. Det kan behövas med tanke på att Fisker Ocean passerade 40 000 reservationer tidigare i år.

ANNONS
ANNONS
Henrik Fisker och Fisker Ocean
Henrik Fisker ler stolt bredvid sin senaste skapelse Fisker Ocean. (Foto: Marcus Berggren)

Tidigare chef över SUV-produktion hos BMW

Alpay Uguz arbetade tidigare hos den tyska biltillverkaren BMW och hade ansvar över märkets SUV-produktion i deras fabrik i Spartanburg, South Carolina.

Uguz har meddelat att han är exalterad över det kommande arbetet hos Fisker och att han har tidigare erfarenhet från de kulturella arbetsmiljöerna i Kina, Tyskland, Storbritannien och USA.