Dagens PS

Teslabossen Elon Musk ökar nu farten rejält

Tesla siktar i år på att öka sina leveranser med 30-40 procent, uppger Elon Musk. (Foto: TT)
Tesla siktar i år på att öka sina leveranser med 30-40 procent, uppger Elon Musk. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 23 sep. 2020Publicerad: 23 sep. 2020

Tesla siktar i år på att öka sina leveranser med 30-40 procent, vilket motsvarar 477 750 till 514 500 bilar. Det uppgav vd Elon Musk i samband med en presentation under årsstämman, rapporterar flera medier.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det aviserade intervallet är i linje med tidigare guidningen om att Tesla ska leverera en halv miljon bilar under 2020. Bolagets leveranser under 2019 var upp med 50 procent.

På sikt är ambitionerna dock betydligt högre och Musk siktar på att nå en årlig produktion på 20 miljoner fordon. Det är nästan dubbelt så många bilar som Volkswagen sålde förra året, skriver Wall Street Journal.

Kostnadsvänliga, självkörande bilar i pipen

Musk offentliggjorde också planer på att inom tre år börja sälja en helt självkörande elbil för bara 25 000 dollar, motsvarande drygt 223 000 kronor.

På en fråga från en av aktieägarna om varför inte priset kan sänkas mer än så svarade Musk att vinstmarginalerna är tunna redan som de är. En ytterligare sänkning av priset skulle leda till att Tesla skulle börja visa röda siffror.

Under årsstämman och batteridagen bekräftade Tesla också att man tillverkar egna battericeller som ska förbättra räckvidden för dess bilar med över 50 procent. Musk flaggade dock för att det kan ta tre år att fullt ut att nå de kostnadsreduceringar som man siktar på inom batterier.

Tesla-aktien föll med nära sju procent i efterhandeln i samband med presentationen. I ordinarie handel var aktien ned 5,6 procent.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS