Danmark överväger subventioner efter en kraftig nedgång i landets elbilsförsäljning. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett uttalande från den danske statsministern Lars Løkke Rasmussen.

ANNONS

”Vi har skatteincitament för elbilar, och man kan diskutera om de borde vara större. Jag kommer inte att utesluta det”, delger Rasmussen.

Statsministern uppger vidare att eventuella nya incitament skulle eventuellt tillkännages tillsammans med en övergripande plan från regeringen i syfte att öka konsumtionen av förnyelsebar energi.

Bloomberg News skriver att den danska försäljningen av elbilar har fallit dramatiskt och uppgick i fjol till 700 stycken, jämfört med 5 000 elbilar år 2015. Detta mot bakgrund av avvecklade subventioner i linje med de som finns i Norge och Tyskland.

Då diesel blivit mer inaktuellt i Europa till följd av Volkswagen-skandalen diskuterar Danmark nu vilka fordonstyper som ska främjas och vilka som ska motverkas.

ANNONS
ANNONS

De danska socialdemokraterna i oppositionsställning har bidragit till att öka trycket på regeringen, då man utannonserade planer förra veckan på att förbjuda försäljning av dieselbilar från och med 2030 om de vinner nästa val.