Dagens PS

Massiv kritik mot Elon Musk – brev från Nordea

Elon Musk
Elon Musk fortsätter att skapa drama. (Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 25 apr. 2023Publicerad: 25 apr. 2023

Investerare är verkligen oroade hur Elon Musk sköter Tesla, eller missköter kanske är rätt ord att använda i deras ögon. Nu har ett argt brev undertecknat bland annat Nordea skickats till Teslas styrelse för att ta itu med problemet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Teslas aktie fortsätter att rasa och det verkar helt enkelt som att många investerare är trötta på Elon Musks kommenterar och bisarra humörsvängningar, som knappast skapar stabilitet i Teslas framtid.

Samtidigt försöker Musk hålla takten med konkurrenter på en elbilsmarknad där modellerna blir allt fler samtidigt som priserna hela tiden sjunker. Att Musk sänker priserna på sina modeller är inte ett gott tecken hos investerare – eftersom det innebär att det blir färre vinstdollar per elbil och bolagets rapporter framöver blir därför ingen munter läsning, skriver Di.

Nordea skickar brev

På måndagen skickades därför ett argt brev till Teslas styrelse där investerare som Nordea, sjunde AP-fonden, Asset Management och Pension Danmark vill ha en förklaring till varför Tesla fortsätter att sjunka som en sten sedan Musk tog över Twitter för ett år sedan.

Sedan dess har Teslas marknadsvärde rasat med nästan 600 miljarder dollar som förutom Musks volatila humör på Twitter även sägs bero på att Teslas fabriker har en ”toxisk kultur” gentemot sina anställda.

Vill se förändring

Bolagen som skickade brevet vill inte längre se sina investeringar gå upp i rök eftersom de tillsammans har 1,5 miljarder dollar i Teslaaktier. Musk, säger de, agerar knappast för att göra saken bättre.

”Istället för att adressera problemen tillsammans med myndigheterna har vd Elon Musk fällt nedsättande kommentarer på Twitter, vilket underbyggt spänningarna.”

Läs även: Teslas försäljning störtar – Elon Musk är felet

Läs även: Tesla tvärvänder: Höjer nu sina priser

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
Helt elektriska BMW i5 är äntligen här!
bmw logo

Föreställ dig ljuden, dofterna, känslan. De futuristiska tonerna som välkomnar, ljusdesignen som leker över interiören och ergonomiskt utformade säten som sätter dig på första parkett. Minsta detalj är som gjord för att du ska må bra. Barnslig förväntan möter vuxen elegans i nya, helt elektriska BMW i5. Luta dig tillbaka och njut av den imponerande räckvidden, innovativa tekniken och iögonfallande designen. Välkommen in till din närmaste återförsäljare för en provkörning.

Boka provkörning
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS