Dagens PS

CyberTrailer: Frihet och lyx på hjul

Cyber trailer, husvagnen från framtiden som klarar sig helt off-grid. (Foto: Living Vehicle)
Cyber trailer, husvagnen från framtiden som klarar sig helt off-grid. (Foto: Living Vehicle)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 20 maj 2024Publicerad: 20 maj 2024

Living Vehicle presenterar CyberTrailer, en husvagn som kombinerar lyx med hållbarhet och är oberoende av traditionella el- och vattennät.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det Kalifornien-baserade företaget Living Vehicle är specialiserade på lyxiga husvagnar.

Nu presenterar de CyberTrailer. Designad för äventyrare som vill slippa begränsningarna med konventionell camping, erbjuder den ett lyxigt och hållbart boende – helt oberoende av traditionella elnät och vattenanslutningar.

Det finns i dagsläget inga fler bilder av CyberTrailer, eftersom husvagnen ännu inte har tillverkats. Tills dess får vi nöja oss med de detaljer som hittills har avslöjats och vänta på den kommande lanseringen.

Innovation möter äventyr

Inspirerad av Teslas Cybertruck hämtar CyberTrailer sin design från samma kantiga linjer. Men till skillnad från traditionella husvagnar gör den sig kvitt behovet av campingplatser och laddstolpar.

CyberTrailer är ett rullande hem för den ultimata frihetskänslan, där hållbarhet och självförsörjning står i fokus.

ANNONS

Senaste nytt

Laddstation på resande fot

CyberTrailer är inte bara en lyxig husvagn, utan fungerar även som en mobil laddstation. Med hjälp av avancerade solpaneler och reservkraftsystem kan den förse både sig själv och dragbilen med ström även långt ute i vildmarken.

ANNONS

De solpaneler som täcker vagnen genererar ström inte bara till själva fordonet utan driver även all elektronik ombord, vilket gör den till en äkta off-grid-lösning.

Med kapacitet att klara sig i veckor. Detta eliminerar behovet av uppsökande av ladd stationer och möjliggör äventyr långt bortanför civilisationen.

Drömmen – jag som längtar bort från all civilisation.

Oberoende även av vatten

CyberTrailer är också utrustad med ett unikt system som utvinner vatten ur luften, en teknik hämtad från Living Vehicles tidigare husvagnsmodeller. Detta system, i kombination med avancerad återvinning av vatten och avfall, gör att användarna kan leva bekvämt utan att behöva anslutas till vattenförsörjning.

Tillsammans bidrar dessa funktioner till en framtid där resor inte bara handlar om att förflytta sig mellan platser, utan om att verkligen uppleva dem utan att lämna några spår efter sig.

Du måste inte ha en elbil

Medan CyberTrailer är idealisk för eldrivna fordon som Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning och Rivian R1T, är den även kompatibel med traditionella bilar med bensin- eller dieselmotorer.

ANNONS

För fordon med elmotor kan högpresterande generatorer i bilen fungera som reservkraftkälla till husvagnen. Denna mångsidighet gör äventyret tillgängligt för alla, oavsett vilket drivmedel du väljer.

Ytterligare detaljer om CyberTrailers funktioner och interiör kommer att släppas när Living Vehicle närmar sig produktionsstart.

80 procent redan bokade

CyberTrailer börjar på 1 750 000 dollar och leveranserna startar 2025. Med 80 procent av enheterna redan reserverade.

Vad säger du, ska du reservera din egen vagn?

Läs även:

Elektrisk husbil som en Transformer. Dagens PS

Teslas Cybertruck är riktigt cool – men är den säker att köra? Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS