Nu säljs Jeremy Clarksons omtalade Ford GT.
Tv-stjärnan hade en hatkärlek till superbilen efter att den vägrat starta i ett Top Gear-avsnitt.
Nu kan den omtalade bilen bli din för rena fyndpriset.

ANNONS

Ford GT är en av världens mest eftertraktade sportbilar, och bara 101 av de 4038 producerade bilarna kom till Europa på 1990-talet. En av de som lade vantarna på den ett exemplar var tv-stjärnan Jeremy Clarkson, berömd från Top Gear och The Grand Tour.

Ford GT såldes bara i 101 exemplar i Europa. Nu kan Jeremy Clarksons tidigare bil bli din. Foto: GT101

Clarkson var till en början mycket stolt över sitt nya köp, men fick vänta länge på leverans. När bilen väl kom gick den sönder efter bara en dag. Den vägrade starta efter inspelningen av Top Gear, och Jeremy Clarkson gjorde narr av sin Ford i rutan. Dessutom kunde den breda bilen inte köras hem till Jeremy Clarkson i Londons trånga trafik.

Ford GT har en toppfart på 348 km/h. Foto: GT101

Trasslet fortsatte med ett larmsystem som gick i gång mitt i natten och väckte Clarkson via SMS. Bara tre veckor efter leveransen krävde Jeremy Clarkson pengarna tillbaka från Ford, som kom och hämtade bilen.

Jeremy Clarkson hävde köpet efter bara tre veckor – bilens unika proveniens får du på köpet för 3,1 miljoner kronor. Foto: GT101

Att sälja bilen vidare verkar inte ha varit något problem, för den fick snabbt en ny ägare 2006, som ägt bilen fram till i dag. Till dags dato har bilen bara rullat 4000 mil. Bilen säljs nu via Ford GT-specialisten GT101 som uppger att skicket är ”utmärkt”.

Risken eller chansen att möta en annan Ford GT på gatan är försumbar. Nio av de 101 bilarna finns i Sverige. Foto: GT101

Förutom en bil med unik historik får köparen nya däck och en V8-motor på 5,4 liter och 550 hästkrafter som tar bilen upp till 100 km/h på bara 3,3 sekunder. Bilen har varken ABS eller antisladdsystem, så det gäller att veta vad man gör med gaspedalen och ratten.

ANNONS
ANNONS
Bilen var för bred för att Jeremy Clarkson skulle kunna ratta den i Londontrafiken. Foto: GT101

En samlarbils proveniens brukar höja värdet avsevärt, men här får du den unika historiken med Jeremy Clarkson på köpet. Tv-stjärnans gamla superbil kostar inte mer än andra Ford GT. Omkring 3,1 miljoner kronor begär återförsäljaren GT101, rena fyndet!

Clarksons bil är vänsterstyrd, trots att den sålde ny i Storbritannien. Foto: GT101

 

Import till Sverige från Storbritannien är möjlig trots Brexit. Men du måste betala tull och moms. Foto: GT101