Sugen på en Polestar 1 och inte vill betala med pengar? Nu finns ett unikt tillfälle att köpa, eller byta, bilen med konst.

ANNONS

Är du belamrad med konst och dessutom ute efter ett av de sista exemplaren av Polestar 1? Lugn, nu erbjuder biltillverkaren det unika sättet att köpa en bil med en tavla, en vas eller varför inte en skulptur?

Bytesaffär

Bilen i fråga kostar 1 699 000 kronor och konstverket måste naturligtvis vara värderat i de trakterna för att det ska bli en bytesaffär. Fram till den 15 augusti gäller det udda erbjudandet, som tagits fram med Theodor Dalenson, en internationellt erkänd konstrådgivare. Något liknande har aldrig gjorts från en biltillverkare tidigare.

Polsestar mot konst
”Jag älskar idén att låta konstnärer och samlare köpa en Polestar 1 med konst. För oss är det en speciell bil och vi ville hitta ett unikt sätt att hylla den på innan den slutar att produceras senare i år. Den är handgjord, dyrbar och iögonfallande – precis som ett konstverk”, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar. (Foto: Polestar)

Uppsving

Det råder helt klart ett uppsving för konst, något som Polestar snappat upp. De nämner att ett par skor, designade av rapartisten och den före detta realitystjärnan Kanye West, såldes för nästan 15 000 000 kronor på auktion. Dessutom går priserna på både klassisk och samtida konst stadigt uppåt.

Polestar konst
Priset på konst stiger, men är det värt att byta bort ett konstverk mot en bil? (Foto: Polestar)

”Ur ett historiskt perspektiv har många betydande transaktioner ägt rum utanför det vi i dag förknippar med konstmarknaden. Förr i tiden skedde konsthandel främst mellan konstnärer och mecenater, exempelvis var Picasso känd för att byta skisser mot restaurangnotor. Polestars initiativ är i grunden en naturlig förlängning av traditionen att använda konst som betalning för värdefulla varor och tjänster”, säger Theodor Dalenson.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler motorartiklar på [Dagens PS]