Nu kommer Bugatti Chiron Super Sport, från den franska lyxbilstillverkaren. Den är längre, slätare, lättare och kraftfullare än sin föregångare.

ANNONS

Bugatti Chiron kommer i ett nytt utförande, Super Sport. Den nya superbilen från den franske biltillverkaren Bugatti är 25 centimeter längre, något slätare och kraftfullare än rekordbilen från 2019. I övrigt ser bilen precis ut som den Chiron som framfördes av Andy Wallance sprängde 300 MPH-vallen, 483 kilometer i timmen.

Bugatti Chiron
Bugatti Chiron Super Sport sett från ovan. (Foto: Bugatti)

Kraftfull

Bugattin är utrustad med en V16, åttaliters förbränningsmotor på 1 578 hästkrafter. Vikten är 23 kilogram lägre än på föregångaren och Bugattis ingenjörer har modifierat turboladdare, oljepump och topplock med ventiltåg. Modifieringar har också gjorts på transmissionen och kopplingen.

”Vi har ökat antal varv per minut, RPM, för att få en ännu större längsacceleration och en ännu mer känslomässig körupplevelse”, säger Michael Kodra, chef för Drive Development på Bugatti.

Ökade varvtal
Bugatti har ökat varvtalet, RPM, med 300 från en normal Chiron till 7 100 varv per minut för att öka smidigheten i bilen. Vridmomentet ligger på 1 600 newtonmeter (Foto: Bugatti)

Den förbättrade prestandan har skapats av större turboladdare, men mer effektiva kompressorhjul. Den sjuväxlade dubbelkopplingstransmissionen ger en smidig övergång mellan sjätte och sjunde växeln vid 403 kilometer i timmen, även när bilen är fullpackad.

0-200 på 5,8 sekunder
Super Sport-versionen gör 0-200 kilometer i timmen på 5,8 sekunder, enligt tillverkaren och 0-300 på 12,1 sekunder. Accelerationen till 400 kilometer i timmen är sju procent snabbare än föregångaren. (Foto Bugatti)

Leverans 2022

Inom kort sätter Bugattis bilbyggare i gång med tillverkningen av Super Sport-modellen som beräknas bli klar för leverans i början av 2022. Priset landar på 3,2 miljoner Euro, nära 32,5 miljoner svenska kronor. Modellen beräknas att byggas i 30 exemplar.

ANNONS
ANNONS
Inredning i läder
Inredningen går i brun läder, svart kolfiber och kromade detaljer. (Foto: Bugatti)

Läs mer: Fler monsteråk i sportbilsartiklarna på [Dagens PS]