Låt oss presentera världens snabbaste SUV: Brabus 900 Rocket Edition.
Fem personer färdas i lyxklass i 330 km/h i dunderklumpen som väger 2,4 ton.

ANNONS

När det gäller acceleration har bensinbilarna inte mycket att sätta emot de elektriska längre. Men när det ska gå riktigt fort så är gamla explosionsmotorer svårslagna.

Det här är vinkeln som de flesta kommer att se av bilen på autobahn. Foto: Brabus

Brabus säger sig ha skapat världens snabbaste SUV med sin nya 900 Rocket Edition. Det handlar om en veritabel dunderklump som är baserat på Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic+. En bil som redan i originalutförande har 612 hästkrafter.

Red light district? Smakfullheten i hur Brabus uppgraderat Mercedes interiör kommer att diskuteras. Foto: Brabus

Receptet som lockar fram 900 hästkrafter ur V8:an innehåller en mängd ingredienser. Cylindervolymen har borrats upp till 4 407 cm3 från originalets 3 982 cm3. Dessutom har V8:an nya smidda kolvar på andra vevstakar. Därtill har motorn fått nya bränslepumpar och turboaggregat. Hela härligheten har fått en ny röd motorkåpa i kolfiber med Brabusemblem.

Motorn har borrats upp till 4,4 liter och fått nya turboaggregat – med mera. Foto: Brabus

 

Bilen har ett rekordhögt vridmoment på 1250 Newtonmeter, som är begränsat till 1050 Nm för att växellådan inte ska rasa.

Brabusen gör skäl för benämningen raket, den gör 0-100 km/h på snabba 3,2 sekunder.  Toppfarten är makalösa 330 km/h, vilket gör Brabus Rocket 900 till världens snabbaste suv. För att första vilka prestanda det är bör du känna till att bilen är fem meter lång, 1,72 meter hög och väger 2446 kg. För att klara farten och vikten har bilen enorma hjul i storlek 295/30 ZR24 eller 355/25 ZR24.

Bilen står på enorma 24-tumshjul – vilket kan behövs för en bil som toppar 330 km/h och väger 2446 kg. Foto: Brabus

Även en vrålrrimmad Brabus måste klara avgaskraven. Bilen har nya katalysatorer med speciella partikelfilter och ett avgassystem i rostfritt stål med ändrör i titan.

Naturligtvis har bilen en mängd exteriöra modifieringar. Framtill sitter en ny spoiler och längs sidorna och baktill finns massor med dyrbara detaljer i ädlaste kolfiber.

ANNONS
ANNONS
Alla spoilers och detaljer på karossen är gjorda i kolfiber, ja även fälgarna. Foto: Brabus

Produktionen av Brabus 900 Rocket Edition är begränsad till 25 exemplar och priset i Tyskland är 453 489 euro. Räkna med ungefär fem miljoner kronor på gatan i Sverige.

Bilen är fullt femsitsig. Foto: Brabus

 

0-100 km/h går på 3,2 sekunder. Foto: Brabus

 

Delar av avgasrören är gjorda i titan. Foto: Brabus.
Vi föredrar interiören i en vanlig AMG GLE63. Foto: Brabus
Brabus utgår från en Mercedes-AMG GLE 63 Coupé. Men effekten är mer än 50 procent högre. Foto: Brabus