Audi, som ingår i Volkswagen-koncernen, kommer att minska personalstyrkan i Tyskland med 9.500 tjänster till 2025, och samtidigt skapa 2.000 nya jobb inom framtidsområden.

Det har framkommit vid ledningens förhandlingar med arbetsrådet, rapporterar Handelsblatt med hänvisning till källor.

Som en del av överenskommelsen kommer Audi att ge en anställningsgaranti till sina resterande 50.000 anställda vid Ingolstadt och Neckarsulm fram till slutet av 2029.

“Våra anställda är Audis mest värdefulla tillgång och nyckeln till vår framgångsrika transformation”, säger Wendelin Göbel, HR-direktör i Audis ledning, i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

”Företaget måste vara slimmat och anpassat för framtiden vilket betyder att vissa jobbprofiler försvinner och nya tillkommer. Audi investerar därför systematiskt i utbildning av de anställda och framtiden för de två tyska anläggningarna. Samtidigt har arbetstagarna och företagsledningen träffat en överenskommelse om att minska personalstyrkan med 9.500 tjänster till 2025. Det kommer att ske genom naturliga avgångar genom personalomsättning och ett nytt attraktivt program för förtidspensionering. Personalminskningen kommer även att ske i chefsleden i motsvarande andel.”